Σάκκαρη Australian Open 2024: Αποκλεισμός για τη Μαρία

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάκκαρη Australian Open 2024: Αποκλεισμός για τη Μαρία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σάκκαρη Australian Open 2024: Η Μαρία Σάκκαρη (Νο8 του ταμπλό) αποχαιρέτησε νωρίς το πρώτο Grand Slam της χρονιάς χάνοντας με 2-0 από την Ρωσίδα αντίπαλο της που είναι στο Νο74

17.01.2024 | 21:21

Η Μαρία Σάκκαρη πλήρωσε ακριβά τα υπερβολικά πολλά αβίαστα λάθη που έκανε (43 στο σύνολο) και γνώρισε αποκλεισμό σοκ από την Ρωσίδα Ελίνα Αβανεσιάν η οποία έπαιξε πολύ καλύτερα σ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης για τον 2ο γύρο του Australian Open. Ο αγώνας ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τη Μαρία, η οποία αν και έσβησε τρία μπρέικ πόιντς στο 1ο γκέιμ (βρέθηκε να χάνει 0-40) τελικά το έχασε και βρέθηκε με το καλημέρα σε μειονεκτική θέση.

Δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει

Η Σάκκαρη μπήκε στο ματς από το τρίτο γκέιμ και μετά, κι αφού μείωσε σε 1-2 και 2-3 κατάφερε να πάρει πίσω το μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 3-3. Αντί όμως να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, είδε την αντίπαλο της να απαντά με μπρέικ στο μπρέικ (3-4). Παρόλο που η Μαρία έσβησε σετ πόιντ στο 3-5 και μείωσε το σκορ (4-5) δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει με το σετ να κλείνει το 4-6.

Το 2ο σετ ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο (μπρέικ Αβανεσιάν), κι ενώ η Σάκκαρη κατάφερε να απαντήσει αμέσως με δικό της μπρέικ, δεν μπόρεσε να πιέσει με το σερβίς της με αποτέλεσμα η Ρωσίδα να προηγηθεί με ένα τρίτο μπρέικ στη σειρά. Η Σάκκαρη είχε την ευκαιρία για να κάνει το 2-2, καθώς από το 40-0 βρέθηκε στο 40-40 αλλά με δύο νέα αβίαστα λάθη έχασε και το γκέιμ και όλα κρίθηκαν στο 8ο γκέιμ.

Λάθη

Με το σκορ στο 3-4 και την Ρωσίδα να σερβίρει, η Μαρία έφτασε στο 40-40 όμως και πάλι έκανε τα λάθη στο κρίσιμο σημείο και σε στιγμές που φαινόταν ότι έχει φέρει τους πόντους στα μέτρα της… Έτσι η Αβανεσιάν έκανε το 3-5 και παρόλο που η Μαρία μείωσε και πάλι σε 4-5 δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με εξαιρετικό σέρβις γκέιμ έκλεισε το ματς και μια θέση στον 3ο γύρο του τουρνουά.

Exit mobile version