Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

10

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξαρθρώνεται συμμορία που έκλεβε και λήστευε επιβάτες έξω από τα Μέσα
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώνεται συμμορία που έκλεβε και λήστευε επιβάτες έξω από τα Μέσα

Εφτά συλλήψεις

Σε μεγάλο βραχνά για τους επιβάτες που εξέρχονταν από σταθμούς ΗΣΑΠ και Μετρό, είχαν εξελιχθεί μέλη πολυπρόσωπης συμμορίας Αιγυπτίων, οι οποίοι τους ξάφριζαν με τη μέθοδο της απασχόλησης, ενώ όταν τα θύματα αντιλαμβάνονταν τις προθέσεις τους, τραβούσαν μαχαίρι ή τους χτυπούσαν και τους λήστευαν!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών που έγιναν αποδέκτες αρκετών καταγγελιών από επιβάτες που έπεσαν θύματα κλοπών των πορτοφολιών τους και τιμαλφών που έφεραν πάνω τους ή και ένοπλων ληστειών, κατάφεραν να μπουν στα ίχνη της συμμορίας που διέπρατταν, όπως αναφέρουν οι ίδιοι τα αδικήματα αυτά, «έχοντας ως ορμητήρια σταθμούς ΗΣΑΠ ή ΜΕΤΡΟ του κέντρου της Αθήνας».

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρατηρούνταν η εν λόγω εγκληματική δραστηριότητα, συνελήφθησαν επτά Αιγύπτιοι,  ηλικίας 17, 18, 21 και 22 ετών, μέλη της συμμορίας –κατά περίπτωση- για ληστείες κατ’ επάγγελμα και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών. Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται συνεργοί τους. «Όπως προέκυψε από την έρευνα»,  αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ «οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Ανά δύο

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, έχοντας ως ορμητήρια σταθμούς ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ του κέντρου της Αθήνας, προσέγγιζαν συνήθως ανά δύο άτομα τα θύματα τους. Στη συνέχεια, με τη μέθοδο της απασχόλησης, ή με τράβηγμα αφαιρούσαν κυρίως αλυσίδες, τις οποίες τα θύματα έφεραν στο λαιμό ή στο χέρι τους και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα. Όταν δεν κατάφερναν να τα αφαιρέσουν δε δίσταζαν να κάνουν χρήση σωματικής βίας ή απειλών με αιχμηρά αντικείμενα για να επιτύχουν το σκοπό τους.

Μετά από έρευνες στην κατοχή τους και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια, -2- τρίφτες κάνναβης, -4- αλυσίδες λαιμού και -2- αλυσίδες χειρός, 3- ρολόγια, το χρηματικό ποσό των -115- ευρώ, 11- κινητά τηλέφωνα και προσωπικά τους έγγραφα.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 12 περιπτώσεις ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε να απολογηθούν ενώπιον ανακριτή καθώς οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις