Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τζούλια Ρόμπερτς ταινίες: Γιατί η ηθοποιός επιλέγει να μην κάνει γυμνό
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τζούλια Ρόμπερτς ταινίες: Γιατί η ηθοποιός επιλέγει να μην κάνει γυμνό

Τζούλια Ρόμπερτς ταινίες: Η 56χρονη ηθοποιός αποκάλυψε ότι απέφυγε επίτηδες να αναλάβει τέτοιους ρόλους

Η Τζούλια Ρόμπερτς έχει παίξει σε περισσότερες από 50 ταινίες κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας της στο Χόλιγουντ, ωστόσο δεν έχει εμφανιστεί σε καμία από αυτές γυμνή. Κατά τη διάρκεια του νέου της εξώφυλλου με τη βρετανική «Vogue», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, η 56χρονη ηθοποιός αποκάλυψε ότι απέφυγε επίτηδες να αναλάβει οποιουσδήποτε πικάντικους ρόλους προκειμένου να έχει μια «καριέρα κατάλληλη για όλους». Όταν ρωτήθηκε αν έχει «κάποιο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε άλλες γυναίκες» όταν επιλέγει σενάρια, η πρωταγωνίστρια του «Pretty Woman» είπε στον δημοσιογράφο ότι πρόκειται περισσότερο για το τι «επιλέγει να μην κάνει».

«Ξέρετε, χωρίς να θέλω να επικρίνω τις επιλογές των άλλων, αλλά για μένα το να μη βγάλω τα ρούχα μου σε μια ταινία ή να μην είμαι ευάλωτη με σωματικό τρόπο είναι μια επιλογή που υποθέτω ότι κάνω για τον εαυτό μου», εξήγησε. «Αλλά στην πραγματικότητα, επιλέγω να μην κάνω κάτι σε αντίθεση με το να επιλέξω να κάνω κάτι». Η ηθοποιός αποκάλυψε επίσης ότι μπορεί να κληρονόμησε τη σταθερή της στάση απέναντι στο φεμινισμό από τη μακρινή ξαδέρφη της, Γκλόρια Στάινεμ. Παρά την ελπίδα της να εμπνεύσει άλλες γυναίκες που νιώθουν πίεση να γδυθούν για τις ταινίες, η Ρόμπερτς παραδέχτηκε ότι η βιομηχανία είναι «εντελώς διαφορετική» σήμερα σε σύγκριση με την εποχή που ξεκίνησε την υποκριτική.

«Το να παίζω με τα ρούχα μου είναι μια παράσταση»

«Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα, γιατί δεν είναι η δική μου εμπειρία, αλλά απλά φαίνεται πολύ διαφορετική», εξήγησε. «Και κατά κάποιον τρόπο, φαίνεται τόσο ακατάστατη. Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία για να είσαι διάσημος τώρα, που απλά φαίνεται εξαντλητικό».  «Υπάρχουν περισσότερα στοιχεία, περισσότερος θόρυβος, περισσότερες διέξοδοι, περισσότερα πράγματα», συνέχισε. Η Ρόμπερτς είχε μιλήσει στο παρελθόν για την απόφασή της να μην εμφανιστεί γυμνή, ενώ βρισκόταν στην πρεμιέρα της ταινίας της «Duplicity» το 2009. Όταν ρωτήθηκε αν θα άλλαζε ποτέ γνώμη, η ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος της ως μητέρα ξεπερνάει κατά πολύ οποιοδήποτε σενάριο βάλει μπροστά της.
«Ξέρετε, δεν είναι πραγματικά αυτό που θα ήθελα να κάνω, οπότε αν πρόκειται να μου ζητήσετε να το κάνω, πρέπει να περιμένετε ότι θα είναι μετριασμένο», είχε δηλώσει τότε στη Daily Mail. «Ξέρετε, ως μητέρα τριών παιδιών, αισθάνομαι έτσι».

Η διάσημη ηθοποιός είχε επίσης δηλώσει στο περιοδικό «OK!» το 2007 ότι «δεν θα έκανε γυμνό σε ταινίες». «Το να παίζω με τα ρούχα μου είναι μια παράσταση», είπε. «Το να παίζω χωρίς τα ρούχα μου είναι ντοκιμαντέρ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις