Τζούλια Ρόμπερτς ταινίες: Γιατί η ηθοποιός επιλέγει να μην κάνει γυμνό

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τζούλια Ρόμπερτς ταινίες: Γιατί η ηθοποιός επιλέγει να μην κάνει γυμνό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τζούλια Ρόμπερτς ταινίες: Η 56χρονη ηθοποιός αποκάλυψε ότι απέφυγε επίτηδες να αναλάβει τέτοιους ρόλους

13.01.2024 | 09:58

Η Τζούλια Ρόμπερτς έχει παίξει σε περισσότερες από 50 ταινίες κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας της στο Χόλιγουντ, ωστόσο δεν έχει εμφανιστεί σε καμία από αυτές γυμνή. Κατά τη διάρκεια του νέου της εξώφυλλου με τη βρετανική «Vogue», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, η 56χρονη ηθοποιός αποκάλυψε ότι απέφυγε επίτηδες να αναλάβει οποιουσδήποτε πικάντικους ρόλους προκειμένου να έχει μια «καριέρα κατάλληλη για όλους». Όταν ρωτήθηκε αν έχει «κάποιο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε άλλες γυναίκες» όταν επιλέγει σενάρια, η πρωταγωνίστρια του «Pretty Woman» είπε στον δημοσιογράφο ότι πρόκειται περισσότερο για το τι «επιλέγει να μην κάνει».

«Ξέρετε, χωρίς να θέλω να επικρίνω τις επιλογές των άλλων, αλλά για μένα το να μη βγάλω τα ρούχα μου σε μια ταινία ή να μην είμαι ευάλωτη με σωματικό τρόπο είναι μια επιλογή που υποθέτω ότι κάνω για τον εαυτό μου», εξήγησε. «Αλλά στην πραγματικότητα, επιλέγω να μην κάνω κάτι σε αντίθεση με το να επιλέξω να κάνω κάτι». Η ηθοποιός αποκάλυψε επίσης ότι μπορεί να κληρονόμησε τη σταθερή της στάση απέναντι στο φεμινισμό από τη μακρινή ξαδέρφη της, Γκλόρια Στάινεμ. Παρά την ελπίδα της να εμπνεύσει άλλες γυναίκες που νιώθουν πίεση να γδυθούν για τις ταινίες, η Ρόμπερτς παραδέχτηκε ότι η βιομηχανία είναι «εντελώς διαφορετική» σήμερα σε σύγκριση με την εποχή που ξεκίνησε την υποκριτική.

«Το να παίζω με τα ρούχα μου είναι μια παράσταση»

«Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα, γιατί δεν είναι η δική μου εμπειρία, αλλά απλά φαίνεται πολύ διαφορετική», εξήγησε. «Και κατά κάποιον τρόπο, φαίνεται τόσο ακατάστατη. Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία για να είσαι διάσημος τώρα, που απλά φαίνεται εξαντλητικό».  «Υπάρχουν περισσότερα στοιχεία, περισσότερος θόρυβος, περισσότερες διέξοδοι, περισσότερα πράγματα», συνέχισε. Η Ρόμπερτς είχε μιλήσει στο παρελθόν για την απόφασή της να μην εμφανιστεί γυμνή, ενώ βρισκόταν στην πρεμιέρα της ταινίας της «Duplicity» το 2009. Όταν ρωτήθηκε αν θα άλλαζε ποτέ γνώμη, η ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος της ως μητέρα ξεπερνάει κατά πολύ οποιοδήποτε σενάριο βάλει μπροστά της.
«Ξέρετε, δεν είναι πραγματικά αυτό που θα ήθελα να κάνω, οπότε αν πρόκειται να μου ζητήσετε να το κάνω, πρέπει να περιμένετε ότι θα είναι μετριασμένο», είχε δηλώσει τότε στη Daily Mail. «Ξέρετε, ως μητέρα τριών παιδιών, αισθάνομαι έτσι».

Η διάσημη ηθοποιός είχε επίσης δηλώσει στο περιοδικό «OK!» το 2007 ότι «δεν θα έκανε γυμνό σε ταινίες». «Το να παίζω με τα ρούχα μου είναι μια παράσταση», είπε. «Το να παίζω χωρίς τα ρούχα μου είναι ντοκιμαντέρ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ώρα για Χαλάρωση και Έμπνευση με τα Καλύτερα Καλοκαιρινά Βιβλία από το Online Βιβλιοπωλείο Πατάκη 13.01.2024 | 09:58
Γυναικεία Παπούτσια με Στυλ, Άνεση και Ποιότητα 13.01.2024 | 09:58
Σπουδές Ψυχολογίας με Προοπτική στο Dei College 13.01.2024 | 09:58
«Να καλέσουμε τον Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd, τον ΛΕΞ και τον Μιθριδάτη» στο φεστιβάλ της Νεολαίας, πρότεινε σύνεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 13.01.2024 | 09:58
Μπισμπίκης: Κατεβαίνοντας σε πορείες “εξοφλώ” το γραμμάτιο της συνείδησής μου – Θα ήθελα να είμαι στην πορεία προς τη Γάζα 13.01.2024 | 09:58
Κασσελάκης για ΣΥΡΙΖΑ: “Αν γίνονταν σήμερα εκλογές, το Κίνημα Δημοκρατίας θα τον ξεπερνούσε” 13.01.2024 | 09:58
Ο Γιώργος Χρανιώτης στην αποστολή προς τη Γάζα –«Δεν μπορώ να κάτσω στα αυγά μου και να βλέπω τη γενοκτονία» 13.01.2024 | 09:58
Η περιγραφή του Νίκου Παππά στην ανθρωπιστική πορεία προς τη Γάζα: «Όταν αντισταθήκαμε, άρχισε το ξύλο – Δεν μας έφαγε τα σωθικά ο φόβος» 13.01.2024 | 09:58
Exit mobile version