Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός: Βαριά ήττα από τους Πειραιώτες
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός: Βαριά ήττα από τους Πειραιώτες

Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός: Άσχημο το 90ο λεπτό από τους Πειραιώτες

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Το χθεσινό (30/11) παιχνίδι για τον Ολυμπιακό στην Φράιμπουργκ σημαίνει πολλά για την ομάδα. Συγκεκριμένα η γερμανική ομάδα της Φράιμπουργκ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στο Europa-Park Stadion για την 5η αγωνιστική του Europa League του 1ου ομίλου. Η ομάδα του Μαρτίνεζ, δεν μπορούσε να ανταλλάξει πάσες και το σημαντικό, δεν πίεζε τον αντίπαλο, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 5-0! Πλέον οι Πειραιώτες σκέφτονται το παιχνίδι με την Τόπολα διότι αυτό θα τα κρίνει όλα, εάν παραμείνει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη.

Τα καμπανάκια στον Ολυμπιακό είχαν χτυπήσει εδώ και καιρό, αλλά τα μηνύματα δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη. Αρχικά, ήταν το παιχνίδι με την Μπάτσκα Τόπολα, εκεί όπου οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 2-0 στη Σερβία. Στο τέλος η ομάδα χαλάρωσε και δέχτηκε την ισοφάριση. Οι ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους, με τρία γκολ από την Φράιμπουργκ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League, δύο από την Μπάτσκα Τόπολα και τώρα πέντε τέρματα από την γερμανική ομάδα στην έδρα της. Μόνο απέναντι στη Γουέστ Χαμ έδειξαν χαρακτήρα οι ερυθρόλευκοι, παίρνοντας μία νίκη 2-1 μέσα στο Καραϊσκάκης, χάνοντας στις λεπτομέρειες με 0-1 στο Λονδίνο.

Το παιχνίδι (Εφιάλτης της βραδιάς ο Γκρέγκοριτς)

Η Φράιμπουργκ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έτσι άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό. Ο Έγκσταϊν από τα δεξιά είδε τον Γκρέγκοριτς μέσα στην περιοχή μπροστά από τον Ρέτσο και με ένα αδύναμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι ερυθρόλευκοι όχι μόνο δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, αλλά στο 8ο λεπτό οι Γερμανοί διπλασίασαν τα τέρματά τους. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο ίδιος παίκτης (Γκρέγκοριτς) πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός στα επόμενα λεπτά προσπάθησε να προβάλλει κάποια αντίσταση, με τον Φορτούνη κύριο “άξονα” στην δημιουργία.

Οι ερυθρόλευκοι επιχείρησαν κάποια σουτ εκτός περιοχής και γεμίσματα, τα οποία δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα. Στο 20′ ο Γκρέγκοριτς έφτασε κοντά στο χατ-τρικ, με σουτ του Αυστριακού στην περιοχή, όμως δεν βρήκε τέρμα. Στο 36ο λεπτό ο Αυστριακός κατάφερε τελικά να φτάσει τα τρία τέρματα. Οι παίκτες της Φράιμπουργκ έφεραν από τα δεξιά στα αριστερά, ο Μακενγκό έκανε το γέμισμα στην περιοχή και ο Γκρέργκοριτς με το κεφάλι έκανε το 3-0 στο παιχνίδι. Πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, η Φράιμπουργκ, η οποία πατούσε με τεράστια ευκολία στην περιοχή του Ολυμπιακού βρήκε και τέταρτο γκολ. Γκρέγκοριτς και Χέλερ έπαιξαν το 1-2, η μπάλα έφτασε στα δεξιά στον Σιλντιγιά, ο οποίος σούταρε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 42ο λεπτό.

Δεύτερο μέρος

Στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου μέρους, ο Ολυμπιακός έχασε τον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος δέχθηκε ένα πάτημα χαμηλά στο πόδι και έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας στον πόνο. Δεν μπόρεσε να συνεχίσει με τον Μασούρα να περνάει στη θέση του. Ο ρυθμός του παιχνιδιού από εκεί και πέρα έπεσε με τις ευκαιρίες να είναι λίγες. Στο 60ο λεπτό ο Ελ Κααμπί έκανε ένα σουτ αριστερά μέσα στην περιοχή, όμως δεν απειλήθηκε ο τερματοφύλακας της Φράιμπουργκ.

Το ματς βρισκόταν από την αρχή του παιχνιδιού σαν να μην μπορούσε να βρει πατήματα οι ερυθρόλευκοι, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Φράιμπουργκ για να πετύχει και πέμπτο γκολ. Ο Ανταμού τσίμπησε ωραία την μπάλα, πήρε μέτρα στο γήπεδο, ο Έσε στην προσπάθειά του να διώξει έστρωσε στον Ντόαν για να γίνει το 5-0 στο 77ο λεπτό. Μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης δεν υπήρξε αλλαγή στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να έχει τελική με πλασέ του Μασούρα στο 82ο λεπτό του παιχνιδιού.

Η βαθμολογία

Η βαθμολογία παραμένει ίδια, με την Γουέστ Χαμ να πέρασε στην φάση των 16 του Europa League, η Φράιμπουργκ να πέρασε στους 32 του Europa League, στην 3η θέση παραμένει ο Ολυμπιακός με 4 βαθμούς και στην τελευταία θέση η Τόπολα με 1 βαθμό, όπου παίζει στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και εκεί θα κριθούν όλα για το ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για το Conference League.

Το άλλο παιχνίδι:

Μπάτσκα Τόπολα – Γουέστ Χαμ (0-1)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις