Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γυμνός ύπνος οφέλη: Γιατί είναι καλύτερο να κοιμάστε χωρίς ρούχα
PLUS

Γυμνός ύπνος οφέλη: Γιατί είναι καλύτερο να κοιμάστε χωρίς ρούχα

Γυμνός ύπνος οφέλη: Τα απροσδόκητα οφέλη για την υγεία

Ο γυμνός ύπνος μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν πρόκειται για τη βελτίωση της υγείας σας, αλλά μπορεί να είναι μια πρακτική που προσφέρει μια σειρά από σωματικά και ψυχικά οφέλη που εκτείνονται πολύ πέρα από αυτό που μπορεί να φαντάζεστε. Ο Sammy Margo, ειδικός σε θέματα ύπνου στο Dreams εξηγεί στη Vogue India πως «Ενώ πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι το να τυλίγεστε με πολλά ρούχα το χειμώνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζεσταθείτε, ο γυμνός ύπνος μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σας και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας. Είναι ένας παράδοξος αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να παραμείνετε άνετοι και ζεστοί κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών, δίνοντας παράλληλα στο σώμα μας την απαραίτητη ώθηση ευεξίας».

Ενώ ο γυμνός ύπνος κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να φαίνεται αντιφατικός, παρακάτω θα βρείτε κάποια από τα απροσδόκητα οφέλη του που πρέπει να λάβετε υπόψη σας.

Προάγει τον καλύτερο ύπνο

Η θερμοκρασία του σώματός σας παίζει καθοριστικό ρόλο στο χρονοδιάγραμμα του ύπνου σας, καθώς συνδέεται στενά με τον κιρκάδιο ρυθμό σας -το εσωτερικό ρολόι που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου- αφύπνισης. Αφήνοντας το σώμα σας να κρυώσει, όταν κοιμάστε γυμνοί, μπορεί να σηματοδοτήσετε στο σώμα σας ότι είναι ώρα για ύπνο, διευκολύνοντας ενδεχομένως την ταχύτερη έναρξη του ύπνου και την αποτελεσματικότερη μετάβαση σε έναν ξεκούραστο ύπνο.

Βελτιώνει την επιδερμίδα

Συχνά συνιστάται ο καθαρισμός του προσώπου σας πριν από τον ύπνο για να αποφύγετε τους φραγμένους πόρους που μπορεί να οδηγήσουν σε δερματικά προβλήματα. Ωστόσο, η ίδια αρχή ισχύει για ολόκληρο το σώμα σας. Ο ύπνος χωρίς ρούχα μπορεί να διευκολύνει τον καλύτερο αερισμό του δέρματος, μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης δερματικών προβλημάτων, όπως τα σπυράκια, καθώς το δέρμα σας είναι ελεύθερο να αναπνεύσει και να διατηρήσει την υγεία του.

Ενισχύει την οικειότητα και το συναισθηματικό δέσιμο τα ζευγάρια

Ο γυμνός ύπνος με τον σύντροφο το χειμώνα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη σωματική και συναισθηματική οικειότητα. Ενθαρρύνει την επαφή δέρμα με δέρμα, η οποία μπορεί να απελευθερώσει ωκυτοκίνη, μια ορμόνη που σχετίζεται με το δέσιμο και την εμπιστοσύνη, βελτιώνοντας τελικά τη σχέση σας.

Αυξάνει την αυτοπεποίθηση

Ο γυμνός ύπνος μπορεί να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και την εικόνα του σώματός σας, καθώς σας ενθαρρύνει να αγκαλιάσετε τον φυσικό σας εαυτό. Το να νιώθετε αυτοπεποίθηση με το σώμα σας μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη συνολική σας ευεξία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις