Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σίνερ – Τζόκοβιτς: Πήρε το παιχνίδι με 2-0
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σίνερ – Τζόκοβιτς: Πήρε το παιχνίδι με 2-0

Σίνερ - Τζόκοβιτς: Ο Σέρβος κατέκτησε το ATP Finals για έβδομη φορά

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (19/11) ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε του Σίνερ, με την τεράστια κλάση του με σετ 2-0 και κατέκτησε το ATP Finals για έβδομη φορά. Ο Γιανίκ Σίνερ είχε την συμπαράσταση των συμπατριωτών του που γέμισαν το Pala Alpitour. Με αυτή την κατάκτηση ο Τζόκοβιτς έφτασε στις επτά και πλέον είναι ο αθλητής με τους περισσότερους τίτλους σε Tour Finals αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ρότζερ Φέντερερ.

Το παιχνίδι

Ο Νόβακ ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έκανε από ένα break σε κάθε σετ και έφτασε ελεγχόμενα στην κατάκτηση του 98ου τίτλου της τεράστιας καριέρας του. Το πρώτο σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν βγαλμένο μέσα από υπολογιστή. Ο Νόλε ήταν σχεδόν αψεγάδιαστος. Με εξωπραγματικό σερβίς πίεσε τον Γιανίκ Σίνερ ο οποίος ήταν φανερά αγχωμένος. Το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης έκανε ένα γρήγορο break μόλις στο τέταρτο game και στη συνέχεια έφτασε απόλυτα ελεγχόμενα στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-3. Ο Νόλε άρχισε το δεύτερο σετ με break δίχως μάλιστα να επιτρέψει στον Σίνερ να πάλι πόντο και έπειτα κράτησε το δικό του σερβίς για να προηγηθεί με 2-0.

Ο Σίνερ προσπάθησε να ανατρέψει τα δεδομένα, είχε διπλό break point για να φέρει το σετ στα ίσα, αλλά ο Τζόκοβιτς το έσβησε με χαρακτηριστική άνεση. Στη συνέχεια οι δυο τους έπαιξαν γεμάτα games όμως ο Νόλε άντεξε και με δεύτερο break έκλεισε το ματς με 6-3.

Το χρηματικό ποσό που πήρε

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε τη μεγάλη διαφορά που τον χωρίζει από τους υπόλοιπους τενίστες όταν κρίνεται ένας τίτλος και κατέκτησε το ATP Finals. Με αυτόν τον τρόπο ο Νόλε έκλεισε ιδανικά τη χρονιά και θα φύγει από το Τορίνο με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Αθροιστικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε 4.041.153 ευρώ αφού έχει ηττηθεί σε ένα ματς στην πορεία του μέχρι τον τελικό.

Από την άλλη ο Γιανίκ Σίνερ έχασε την ευκαιρία να πάρει 4.398.414 σε περίπτωση που κατακτούσε τον τίτλο αήττητος, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι έφυγε με άδεια χέρια. Ο Ιταλός ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Τορίνο όντας πλουσιότερος κατά 2.382.186 ευρώ.

Η χαρά των παιδιών του

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκλεισε ιδανικά τη χρονιά αφού επικράτησε του Γιανίκ Σίνερ και πανηγύρισε. Φυσικά, η οικογένειά του δεν θα μπορούσε να λήψει από το γήπεδο και αμέσως μετά ο Νόλε έσπευσε σε εκείνο το σημείο για να τους πάρει αγκαλιά.

Λίγο αργότερα και όσο περίμενε να αρχίσει το τελετουργικό της απονομής ο Τζόκοβιτς πήγε ξανά προς τα παιδιά του και είχε μια τρυφερή στιγμή μαζί τους.

Το “ευχαριστώ” που είπε σε συνεύντεξη στο Cosmote TV

Λίγο μετά την απονομή του τροπαίου για την κατάκτηση του ATP Finals ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και την Μαρίζα Γεωργίτση. Η δημοσιογράφος του συνδρομητικού καναλιού τον ρώτησε για το εάν είναι άνθρωπος μετά τις τρομερές εμφανίσεις του απέναντι σε Σίνερ και Αλκαράθ με τον Νόλε να χαμογελάει. “Φυσικά είμαι άνθρωπος. Ξαφνιάστηκα ευχάριστα με το επίπεδο τένις που έπαιξα σήμερα και χτες σκεπτόμενος το γεγονός ότι δεν έπαιξα καλά στη φάση των ομίλων.

Είναι κομμάτι της ιστορίας της καριέρας του πως όταν πρέπει κάνω ένα βήμα μπροστά. Πιστεύω ότι ο Γιάνικ το ένιωσε από την αρχή του αγώνα ότι είχα προετοιμαστεί καλά. Είχα καθαρά χτυπήματα, ήμουν πιο επιθετικός από τον αγώνα μας στους ομίλους όπου περίμενα από εκείνον να κάνει λάθη. Είμαι χαρούμενος από το επίπεδό μου και είμαι ευγνώμων στην ομάδα μου που το έκανε να συμβεί” ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια η Μαρίζα Γεωργίτση τον συνεχάρη για την κατάκτηση του τροπαίου και εκείνος την ευχαρίστησε σε άπταιστα ελληνικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις