Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ εκλογές ΗΠΑ 2024: Νέα γκάφα, ο πρώην πρόεδρος…ξέχασε τον Μπάιντεν
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ εκλογές ΗΠΑ 2024: Νέα γκάφα, ο πρώην πρόεδρος…ξέχασε τον Μπάιντεν

Τραμπ εκλογές ΗΠΑ 2024: Ο Τραμπ μπέρδεψε τον Μπάιντεν με τον Ομπάμα τουλάχιστον επτά φορές τους τελευταίους μήνες.

Σε νέα γκάφα έπεσε ο Ντόναλντ Τραμπ το Σαββατοκύριακο, αποκαλώντας τον Μπαράκ Ομπάμα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Μολονότι ο 77χρονος Τραμπ εκτοξεύει συχνά βέλη κατά του «κοιμισμένου Τζο», όπως αποκαλεί τον Μπάιντεν για τα συχνά δημόσια ολισθήματά του, έπεσε κι ο ίδιος το Σάββατο σε γκάφα μιλώντας σε προεκλογική του συγκέντρωση στο Κλαίρμοντ του Νιου Χάμσαϊρ, όπου είπε ότι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν κάλεσε τον «πρόεδρο Ομπάμα» να παραιτηθεί και να «αντικατασταθεί από τον Τραμπ», μολονότι ο Ομπάμα έχει αποχωρήσει από το 2016 από τον Λευκό Οίκο.

«Ο επικεφαλής της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, πολύ ισχυρός στη χώρα του, αλλά και εκτός της χώρας του, τού έπαιρναν συνέντευξη πριν από δύο εβδομάδες και τον ρώτησαν τι θα συμβούλευε τον πρόεδρο Ομπάμα. Ολόκληρος ο κόσμος δείχνει να εκρήγνυται απ’ έξω και εκ των έσω. Είπε “είναι πολύ απλό, θα πρέπει να παραιτηθεί αμέσως και να τον αντικαταστήσουν με τον πρόεδρο Τραμπ, που κρατούσε ασφαλή τον κόσμο», είπε ο Τραμπ αναφερόμενος στον θαυμαστή του, πρωθυπουργός της Ουγγαρίας. Σημειωτέον ότι ο Τραμ πρόσφατα αποκάλεσε τον Όρμπαν, «ηγέτη της Τουρκίας».

 

Ο Τραμπ μπέρδεψε τον Μπάιντεν με τον Ομπάμα τουλάχιστον επτά φορές τους τελευταίους μήνες

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ο Τραμπ αναφέρθηκε κι άλλες φορές τους τελευταίους μήνες στον Ομπάμα εννοώντας σαφώς τον Τραμπ, όπως σε μια προεκλογική συγκέντρωσή του στην Άιοβα την 1η Οκτωβρίου, δύο φορές σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Fox News στις 11 Οκτωβρίου και τρεις φορές σε ομιλία του στις 15 Σεπτεμβρίου ενώπιον ηγετών διαφόρων θρησκειών στην Ουάσιγκτον. Τα περιστατικά αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από γκάφες του Τραμπ τους τελευταίους μήνες που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι: το προεκλογικό επιτελείο του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, που διεκδικεί επίσης το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024, τονίζει με κάθε ευκαιρία τα φραστικά ολισθήματα του Τραμπ στην πλατφόρμα Χ, ενίοτε δε και με τη βοήθεια των συμβούλων του Μπάιντεν.

Το επιτελείο επανεκλογής των Μπάιντεν – Καμάλα Χάρις αναδημοσίευσε μια ανάρτηση από το λογαριασμό του DeSantis War Room με ένα βίντεο του Τραμπ που αναφέρεται στην Σιου Σίτι της Άιοβα ως “Σιου Φολς” της Νότιας Ντακότα, προτού ανέβει στο βήμα ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Άιοβα, Μπράντλεϊ Ζον και τον διορθώσει. Το επιτελείο του Ντε Σάντις ανέβασε επίσης ένα βίντεο που δείχνει τον Τραμπ να μπερδεύει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Γ. Μπους με τον πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα, Τζεμπ Μπους σε ομιλία του στο Σάμερβιλ της Νότιας Καρολίνα στις 25 Σεπτεμβρίου και το περιστατικό, όπου μπέρδεψε τον Όρμπαν με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τραμπ είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου χρόνου και συχνά καταφέρεται εναντίον του κατά μόλις τρία χρόνια μεγαλύτερού του, Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι η ηλικία του τον κάνει επιρρεπή σε γκάφες τα τελευταία χρόνια.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις