Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – Μαρσέιγ: Ο μεγάλος “τελικός”
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ – Μαρσέιγ: Ο μεγάλος “τελικός”

ΑΕΚ - Μαρσέιγ: Μεγάλο παιχνίδι από τις 2 ομάδες

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Η ΑΕΚ απόψε (9/11, 22:00) υποδέχεται στο OPAP Arena την Μαρσέιγ για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου Europa League.

Η βαθμολογία στον όμιλο που βρίσκεται η ΑΕΚ είναι ως εξής: Στην πρώτη θέση η Μαρσέιγ με 5 βαθμούς, έχοντας δύο ισοπαλίες και μια νίκη επί της ΑΕΚ, 2η θέση η ελληνική ομάδα με 4 βαθμούς, με μια νίκη με την Μπράιτον, μια ισοπαλία με τον Άγιαξ και μια ήττα από την γαλλική ομάδα, στην 3η θέση η Μπράιτον με 4 βαθμούς και τελευταία θέση ο Άγιαξ που έχει κάνει ένα άσχημο ξεκίνημα.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων

Η ΑΕΚ έρχεται με μια ισοπαλία από την Κηφισιά με σκορ 1-1 και μια νίκη από τον ΠΑΟΚ με 2-0 στο πρωτάθλημα. Η ελληνική ομάδα σήμερα θα προσπαθήσει να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα, που να συμφέρει βαθμολογικά τους ίδιους αλλά και την γαλλική ομάδα για να περάσουν στην επόμενη φάση.

Ο προπονητής της ΑΕΚ Αλμέιδα μίλησε για τον σημερινό αγώνα λέγοντας: “Είναι ένα ακόμη παιχνίδι του γκρουπ. Ένα παιχνίδι του γκρουπ, στο οποίο εμείς πρέπει να βρούμε ξανά το δικό μας ποδόσφαιρο, κάτι που απέναντί τους στο προηγούμενο ματς δεν μπορέσαμε να αναπτύξουμε. Χρειαζόμαστε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά επίσης πρέπει να ξέρουμε όλοι πολύ καλά απέναντι σε ποιον αντίπαλο παίζουμε. Επιστρέφουμε πάντα στο ίδιο: είναι σημαντικό στη ζωή να υπάρχει μνήμη. Όταν έγινε η κλήρωση για το γκρουπ, όλοι το χαρακτήρισαν ένα πολύ δύσκολο γκρουπ. Μετά όταν κερδίσαμε ένα παιχνίδι, όλοι έλεγαν ότι είμαστε οι καλύτεροι”.

Επίσης δήλωσε ότι: “Μετά είχαμε μια ισοπαλία και δημιουργήθηκαν αμφιβολίες. Και μετά χάσαμε και θεωρητικά δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε κανέναν πλέον. Αυτό που όλοι θέλουν μόνο επιτυχίες, είναι κάτι που πραγματικά σκοτώνει τον κόσμο. Εγώ δουλεύω με τον ίδιο τρόπο και για τον ίδιο στόχο πάντα. Τώρα έρχεται μια στιγμή που πραγματικά αρχίζει και κουράζει: τόσες αλλαγές απόψεων σε τόσες λίγες μέρες, πραγματικά κουράζει. Αυτή η ΑΕΚ, η σημερινή ΑΕΚ συμμετέχει στο ελληνικό πρωτάθλημα και είναι πολύ λίγους βαθμούς μακριά από την κορυφή. Αυτή η ΑΕΚ συμμετέχει στο Europa League και είναι πολύ κοντά στην κορυφή. Αυτή η ΑΕΚ κατέκτησε πρόσφατα δύο τίτλους. Τι θέλουμε; Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί πάντα. Τώρα, ας μην ψάχνουμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Αλλά να ψάχνουμε πάντα λύσεις”.

Οι Μαρσέιγ

Τα δύο τελευταία παιχνίδια που έχει οι φιλοξενούμενοι, είναι μια ισοπαλία με την Λιλ με 0-0 αλλά και το παιχνίδι με την Λυών που είχε ακυρωθεί λόγω επεισοδίων έξω από το γήπεδο (εδώ).

Από την πλευρά του προπονητή της Μαρσέιγ, δήλωσε ότι: “Με εξέπληξε η ΑΕΚ ως ομάδα, με τον τρόπο που έχει χτιστεί. Έχει πολύ καλούς παίκτες και όποιος παίκτης και να μπει μέσα υπηρετεί το πλάνο. Δίνουν το 100% τους σε όποια θέση και να παίζουν. Συγχαρητήρια και στη διοίκηση και στον προπονητή της γιατί δεν μοιάζει με ελληνική ομάδα αλλά περισσότερο με ευρωπαϊκή. Είναι μια ομάδα που πολύ δύσκολα μπορείς να κερδίσεις , παίζει πολύ απαιτητικό ποδόσφαιρο, πρέπει να ξοδέψεις πολύ ενέργεια και να χύσεις πολύ ιδρώτα όταν παίζεις κόντρα σε αυτή”.

“Είναι μια πολύ καλοχτισμένη ομάδα, με πολύ καθαρές ιδέες για το τι θέλει να κάνει στο γήπεδο γι’ αυτό και αυτό θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια ομάδα που στην νοοτροπία μοιάζει στον προπονητή της , σαν αντίγραφο του. Είναι πολύ δύσκολη να την αντιμετωπίσεις και έχουμε πολύ μεγάλο σεβασμό γι’ αυτή. Παίζει στην έδρα της τώρα και έχει πλεονέκτημα όπως και εμείς είχαμε στην Μασσαλία με τους δικούς μας οπαδούς. Περιμένουμε μια καυτή ατμόσφαιρα εδώ και το μόνο βέβαιο είναι ότι πρέπει να παρουσιάσουμε μια τέλεια εκδοχή της Μαρσέιγ για να γυρίσουμε σπίτι μας με το τρίποντο”.

Το εντυπωσιακό post που έφτιαξε η Μαρσέιγ για απόψε

Μάλιστα, η Μαρσέιγ δημιούργησε ένα εντυπωσιακό εικαστικό με πρωταγωνιστή τον Σανσέλ Εμπεμπά, στο οποίο φαίνεται ένας παίκτης της ΑΕΚ να κάνει χειραψία μαζί του, στέλνοντας μήνυμα φιλίας, ενώ στην εικόνα υπάρχει και η OPAP Arena.

Ο άλλος αγώνας:

Άγιαξ – Μπράιτον (19:45)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις