Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαρσέιγ – Λυών: Το ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μαρσέιγ – Λυών: Το ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ!

Μαρσέιγ - Λυών: Φασαρίες έξω από το γήπεδο

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Το χθεσινό (29/10) ντέρμπι ανάμεσα στη Μαρσέιγ και τη Λυών για την 10η αγωνιστική της Ligue 1 αναβλήθηκε οριστικά. Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι σκηνές της επίθεσης των οπαδών της Μαρσέιγ με πέτρες στα πούλμαν που μετέφεραν την αποστολή και τους οπαδούς της Λυών, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά ο προπονητής των “Γκον”, Φάμπιο Γκρόσο, και να αποφασιστεί η οριστική αναβολή της αναμέτρησης. Στην Γαλλία είχε γίνει ξανά ένα ανάλογο περιστατικό βίας, στο παιχνίδι Μονπελιέ – Κλερμόν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του τερματοφύλακα της Κλερμόν και την αναβολή του παιχνιδιού (δείτε εδώ).

Να σημειωθεί ότι η Λυών που βρίσκεται στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος με καμία νίκη, ήλπιζε με αυτήν την αναμέτρηση να έφερνε μια ισοπαλία ή να κέρδιζε, κάτι όμως που δεν έγινε, καθώς το παιχνίδι λόγω των γεγονότων αναβλήθηκε.

Η στιγμή της επίθεσης

Πριν καν πατήσουν το πόδι τους στον αγωνιστικό χώρο «Βελοντρόμ» οι ομάδες, το παιχνίδι στιγματίστηκε από την επίθεση των οργανωμένων οπαδών των Μασσαλών στο πούλμαν των Λιονέ. Μια μερίδα ορισμένων “ανεγκέφαλων” λιθοβόλησαν το λεωφορείο των φιλοξενούμενων. Η βροχή από πέτρες είχε ως αποτέλεσμα τα τζάμια του πούλμαν να σπάσουν και μερικά άτομα της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου του Φάμπιο Γκρόσο, να τραυματιστούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις