Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εσύ είσαι ανεξάρτητη;
PLUS

Εσύ είσαι ανεξάρτητη;

Να πατάς στα πόδια σου, όπως μας έλεγε η μαμά

Δυναμική, με τα πόδια στη Γη, ανεξάρτητη. Αυτό δεν ονειρεύονται τα περισσότερα κορίτσια όταν βλέπουν τη μαμά να γυρίζει από τη δουλειά; Αυτή η πετυχημένη γυναίκα, που θέλουν όλοι οι άνδρες, όμως φοβίζει και λίγο. Τι κάνει όμως μια γυναίκα δυναμική; Και γιατί είναι δύσκολο για τους άνδρες να τη διαχειριστούν; Όλες οι γυναίκες που είναι ανεξάρτητες και δυναμικές, τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα, συγκεντρώνουν κάποιες ιδιότητες.

Εννοείται ότι δεν μπορείς να λες ότι είσαι ανεξάρτητη και να ζητάς χρήματα από τους άλλους για να καλύψεις τις ανάγκες σου. Έτσι ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνεις για να νιώθεις αλλά και να είσαι πραγματικά ανεξάρτητη είναι φυσικά να βρεις μια δουλειά ή οποία θα σου αποφέρει κατ’ ελάχιστο τα προς το ζην. Σίγουρα, θα πρέπει να καλύπτεις τις βασικές σου ανάγκες αλλά και τις προσωπικές σου ανάγκες και φυσικά εάν έχεις οικογένεια θα πρέπει να καλύπτεις από την τσέπη σου και κάποιες από τις ανάγκες της οικογένειας και των παιδιών σου. Προσοχή, μην αφιερωθείς στην δουλειά και μην ζεις για να δουλεύεις αλλά δούλευε για να ζεις.

Η ανεξάρτητη γυναίκα είναι υπερήφανη και μπορεί να φροντίσει μόνη της τον εαυτό της. Δεν χρειάζεται έναν άνδρα για να στηριχτεί και μπορεί τα βγάλει πέρα μόνη της. Είναι υπεύθυνη για τον εαυτό της και δίνει ότι παίρνει.

Κοντρολάρει τη ζωή της, θα τα καταφέρει ό,τι κι αν προκύψει. Μόνο ένας άνδρας που ξέρει ποιος είναι και τι θέλει μπορεί να «αντέξει» μια δυναμική γυναίκα. Να μην φοβάται μήπως τον επισκιάσει. Πρέπει να τα έχει βρει με τον εαυτό του και να μην έχει κόμπλεξ. Πολλές φορές οι άνδρες νιώθουν απειλή από μια πετυχημένη γυναίκα και ενώ μπορεί να τους εντυπωσιάζει, προτιμούν άλλες γυναίκες, ώστε να έχουν αυτοί το πάνω χέρι.

woman wearing black open-toe ankle strap heeled sandals

Γιατί είναι σημαντικό να έχετε οικονομική ανεξαρτησία

Όταν κάποιος έχει τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών του, τότε έχει κάθε λόγο να νιώθει ότι έχει δύναμη και ανεξαρτησία. Ειδικότερα όταν το άτομο αυτό είναι γυναίκα. Είναι σημαντικό διότι στην περίπτωση αυτή δεν είναι απλά ένα θέμα δύναμης αλλά ανάγκης. Βάση στατιστικών, οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες και κερδίζουν λιγότερα χρήματα από εκείνους. Σύμφωνα με μια έκθεση του «Bureau of Labor Statistics», τα μέσα εβδομαδιαία κέρδη των γυναικών που εργάζονται με πλήρη απασχόληση είναι μόλις το 81 τοις εκατό από αυτά που κερδίζουν οι άντρες.

Εκτός αυτού, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν συχνά διακρίσεις όσον αφορά τους μισθούς και τις ευκαιρίες προαγωγής. Όλα αυτά σημαίνουν ότι πρέπει να εργάζονται σκληρότερα, να κερδίζουν περισσότερα και να είναι οικονομικά ανεξάρτητες. Έτσι όμως κάνουν ένα σημαντικό βήμα για τη διαπραγμάτευση μιας καλύτερης κατάστασης για τον εαυτό τους και τις οικογένειες τους. Η οικονομική ανεξαρτησία, σας εξουσιοδοτεί να μπορείτε να αναλάβετε τη ζωή στα δικά σας χέρια.

walking woman wearing blue denim jeans and pair of pink sandals

Κάντε τη συνταξιοδότηση την ύψιστη προτεραιότητα σας

Οι γυναίκες πολλές φορές παραμερίζουν τις δικές τους ανάγκες για να ικανοποιήσουν πρώτα των άλλων. Σε ό,τι όμως αφορά το οικονομικό σκέλος και τη συνταξιοδότηση, πρέπει να σκεφτείτε τον εαυτό σας. Η ζωή φέρνει ανατροπές και δεν μπορείτε να γνωρίζετε πώς μπορούν να εξελιχθούν κάποια πράγματα. Γι’ αυτό σε περίπτωση που κάνετε σκέψεις να εγκαταλείψετε τη δουλειά σας για να εξυπηρετήσετε τις ανάγκες των υπόλοιπων μελών της οικογένειας σας σκεφτείτε το διπλά.

6 χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών

Οι δυναμικές γυναίκες είναι σε θέση να εμπνεύσουν κοινωνικές αλλαγές και να επηρεάσουν την πορεία της δικής τους ζωής αλλά και των άλλων. Τα χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών τις κάνουν ικανές να θεωρούν τους εαυτούς τους ως άξιους και ικανούς να κατακτήσουν οτιδήποτε βάλουν στο μυαλό τους. Οι ισχυρές γυναίκες αναγνωρίζονται και τις περιγράφει ένα άλλο σύνολο χαρακτηριστικών.

white painted wall

Η αποδοχή των αδυναμιών

Το ζήτημα της αποδοχής των αδυναμιών μας δεν είναι συνώνυμο της ηττοπάθειας. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Για παράδειγμα, σκεφτείτε τους ανθρώπους που αποκρύπτουν συνέχεια τα συναισθήματά τους. Επιλέγουν να μη βλέπουν, να μη δέχονται ή να μην αντιμετωπίζουν τα πράγματα που τους βλάπτουν. Σιγά σιγά, χτίζουν ένα τείχος γύρω τους και προσπαθούν να μείνουν κρυμμένοι πίσω από αυτό. Κάνουν τα πάντα να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν γνωρίζει τα προσωπικά τους προβλήματα. Αποφεύγουν τη διαχείριση ή την αντιμετώπιση των πραγματικών εσωτερικών αναγκών τους. Αυτό το είδος δυναμικής είναι πηγή τρομερών δεινών και ανωριμότητας. Όσοι κρύβουν ή επιλέγουν να κοιτάξουν αλλού όταν κάτι τους πονάει, δεν είναι ισχυροί. Δυναμικοί άνθρωποι είναι εκείνοι που επιτρέπουν στον εαυτό τους να είναι ευάλωτος, ενθαρρύνοντας έτσι την αποδοχή, την κατανόηση και την εξέλιξη του εαυτού τους.

white and black printed ceramic mug beside laptop computer

Η ελευθερία των επιλογών

Ένα ακόμη από τα χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών είναι να επιλέγουν, να αποφασίζουν και να προχωρούν χωρίς φόβο. Δεν είναι προτεραιότητά τους να ευχαριστήσουν τους άλλους. Κάθε βήμα τους προέρχεται από μια καθαρά προσωπική τους απόφαση. Δεν σταματούν ποτέ να επιδιώκουν τη βελτίωση του εαυτού τους. Φυσικά, ακούνε όλα όσα θέλει να τους πει το περιβάλλον τους. Αποδέχονται τις διαφορετικές γνώμες, αναζητούν και εκτιμούν τις συμβουλές. Τελικά, όμως, η οριστική απόφαση εξαρτάται από τις ίδιες. Παράλληλα, ενώ δεν φοβούνται να χαράξουν τον δικό τους δρόμο, δεν φοβούνται να εγκαταλείψουν πράγματα που δεν τους αρέσουν. Δεν είναι επίσης άνθρωποι που δεν βάζουν στόχο την κορυφή, που επιλέγουν να ψαλιδίσουν τα όνειρά τους ή να κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αυτοεκτίμησή τους.

woman in black hijab and blue denim jeans sitting on concrete stairs

Οι δυναμικές γυναίκες επιτρέπουν στον εαυτό τους να αγαπά τη μοναξιά

Μια γυναίκα δεν χρειάζεται να είναι σε μια σχέση για να αισθάνεται ολοκληρωμένη. Είναι από μόνη της πλήρης και γνωρίζει τι είναι αυτό που τη γεμίζει και της δίνει ικανοποίηση. Έχοντας αυτό ως αφετηρία, οι δυναμικές γυναίκες δομούν με αυτόν τον τρόπο υγιέστερες και πιο ευτυχισμένες ερωτικές σχέσεις. Δεν χρειάζονται κάποιον άλλον να τους αναπληρώσει τα κενά ή να τους γιατρέψει τις πληγές. Είναι σε θέση να δώσουν στον σύντροφό τους το καλύτερο για να φτιάξουν μαζί του ισορροπημένες, ευτυχισμένες και ώριμες σχέσεις. Ταυτόχρονα, κάτι που τις χαρακτηρίζει είναι η ευχαρίστηση να απολαμβάνουν το πέρασμα του χρόνου. Αυτό είναι ένα χάρισμα που έχουν έμφυτο οι ισχυρές γυναίκες. Με αυτό, μπορούν να ενθαρρύνουν έναν υγιή εσωτερικό διάλογο, να σκεφτούν το παρόν τους και να ονειρευτούν το μέλλον τους.

selective focus photography of standing woman in gray coat in front of door

Η επένδυση στην προσωπική ανάπτυξη

Οι γυναίκες που έχουν επικεντρωθεί πλήρως στο να λαμβάνουν την προσοχή των άλλων, αφήνουν πίσω τον εαυτό τους. Ξεχνούν τις δικές τους ανάγκες, ακόμη και τη δική τους υγεία και δεν φροντίζουν να τροφοδοτούν σωστά τη δική τους αυτοεκτίμηση. Ένα ακόμη από τα χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών είναι το εξής: Νιώθουν σημαντικές, πολύτιμες και ότι αξίζουν όλη την αγάπη του κόσμου, ειδικά από τον ίδιο τους τον εαυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή χωρίς την αγάπη για τον εαυτό τους, τίποτα δεν έχει νόημα. Αν δεν επενδύσετε χρόνο, ενέργεια και προσοχή στην προσωπική σας ζωή, τίποτα δεν έχει αξία. Το να σκέφτεται κανείς έτσι δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την εγωπάθεια και τον εγωκεντρισμό. Στον αντίποδα, έχει να κάνει με το πόσο ψυχολογικά και συναισθηματικά ισορροπημένος είναι.

Έχουν άποψη για όσα συμβαίνουν

Το να ζει κάποιος σύμφωνα με τα δικά του ιδανικά είναι συνώνυμο της ελευθερίας και της ευτυχίας. Αυτό σημαίνει πως η συμβίωση με κάποιον άλλο θα είναι ισορροπημένη και χωρίς προσπάθειες εξαπάτησης ή χειραγώγησης. Είναι σημαντικό να μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους χωρίς φόβο και χωρίς να ανησυχούν για την κριτική που θα δεχθούν. Τίποτα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η αναγνώριση της ισότητάς τους και πως η γνώμη τους μετρά όσο όλων των άλλων.

unpaired gray strap-on sandal

Αγαπούν και αγαπιούνται

Οι δυναμικές γυναίκες αγαπούν και το κάνουν αυτό με την ένταση, την αυθεντικότητα και την ωριμότητα που τις διακρίνουν. Την ίδια στιγμή, η αγάπη που δίνουν είναι η κινητήριος δύναμη στη ζωή των συντρόφων τους, της οικογένειας και των φίλων τους. Ταυτόχρονα, δεν ξεχνούν ότι αξίζουν και οι ίδιες την καλύτερη αγάπη. Αγάπη που τις βοηθά να εξελίσσονται και δεν είναι τοξική ώστε να τις βλάπτει.

Αν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία τότε αυτά τα χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας.

woman walking outdoors
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις