Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Χαμάς – όμηροι: Έκκληση επωνύμων στον Μπάιντεν
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χαμάς – όμηροι: Έκκληση επωνύμων στον Μπάιντεν

Χαμάς - όμηροι: Άμεση δράση ζητάνε από τον Αμερικανό πρόεδρο

Άμεση δράση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ζητούν διάσημες προσωπικότητες, προκειμένου να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι που παραμένουν σε αιχμαλωσία. Η Χαμάς απελευθέρωσε πρόσφατα τέσσερις ομήρους, δύο Αμερικανούς πολίτες και δύο ηλικιωμένες Ισραηλινές. Εκτιμάται όμως, πως πάνω από 200 άνθρωποι παραμένουν αιχμάλωτοι στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς απήχθησαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων που ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου. Η ισραηλινή κυβέρνηση και η διεθνής κοινότητα ζήτησαν από τη Χαμάς την άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων. Η μεσολάβηση Αιγυπτίων και άλλων διπλωματών από το Κατάρ είναι κρίσιμη για την απελευθέρωση των προαναφερθέντων.

Περισσότερες από 300 διάσημες προσωπικότητες επίσης, όπως ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνοθέτες και τραγουδιστές έστειλαν ανοιχτή επιστολή στον Τζο Μπάιντεν, ζητώντας την απελευθέρωση όλων των ομήρων που παραμένουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας. Ανάμεσα σε αυτούς, η Μαντόνα, η Λάνα Ντελ Ρέι, ο Κρις Ροκ, ο Άνταμ Σάντλερ, η Τζέσι Πλίμονς, η Κέιτι Πέρι, η Γκαλ Γκαντότ, ο Τζέιμς Κορντέν, ο Έβαν ΜακΓκρέγκορ και άλλοι.

«Η επιστολή που έστειλαν στον Μπάιντεν»

Στην επιστολή αναφέρεται: «Είμαστε ενθουσιασμένοι από την απελευθέρωση των δύο Αμερικανών ομήρων την Παρασκευή, της Τζούντιθ Ραναάν και της κόρης της, Ναταλί Ραναάν και από τη σημερινή απελευθέρωση δύο Ισραηλινών, των Νουρίτ Κούπερ και Γιοχέβεντ Λίφσιτζ, των οποίων οι σύζυγοι παραμένουν αιχμάλωτοι. Η ανακούφισή μας μετριάζεται από τη συντριπτική ανησυχία μας ότι 220 αθώοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 30 παιδιά, παραμένουν αιχμάλωτοι από τρομοκράτες, απειλούμενοι με βασανιστήρια και θάνατο. Συνελήφθησαν από τη Χαμάς κατά την άγρια σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, όπου πάνω από 1.400 Ισραηλινοί σφαγιάστηκαν, γυναίκες βιάστηκαν, οικογένειες κάηκαν ζωντανές και βρέφη αποκεφαλίστηκαν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις