Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να χάσω γρήγορα κιλά: Δύο συμβουλές για τους άνω των 40
PLUS

Πώς να χάσω γρήγορα κιλά: Δύο συμβουλές για τους άνω των 40

Πώς να χάσω γρήγορα κιλά: Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τα μυστικά τους

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι μια εξαντλητική διαδικασία καθώς μεγαλώνετε. Στην πραγματικότητα, αφού κλείσετε τα 30, το σώμα σας υφίσταται αλλαγές που μπορούν να κάνουν την αύξηση του βάρους πολύ πιο εύκολη και την απώλεια βάρους πιο δύσκολη. Χάνετε φυσικά τους άπαχους μυς, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για την καύση του λίπους, και ο μεταβολισμός σας μετατοπίζεται. Και τίποτα δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, οι γυναίκες μπορεί να παρατηρήσουν ότι η μέση τους αρχίζει να διευρύνεται μετά την εμμηνόπαυση, όταν το σωματικό λίπος συνήθως κατευθύνεται προς τη μέση. Έτσι, αν είστε σε αναζήτηση των καλύτερων συμβουλών για ταχύτερη απώλεια βάρους μετά τα 40, οι The Nutrition Twins®, Tammy Lakatos Shames και Lyssie Lakatos, μοιράζονται με το eatthis.com, 2 από τα μυστικά τους για ταχύτερη απώλεια βάρους μετά τα 40.

Καρυκεύστε τα γεύματά σας

Το καρύκευμα των τροφών προσθέτει ποικιλία στην εναλλαγή των γευμάτων σας και στη ρουτίνα απώλειας βάρους. Οι The Nutrition Twins εξηγούν ότι «Υπάρχουν δύο τρόποι για να επωφεληθείτε -πρώτα επιλέγοντας θερμογόνα μπαχαρικά που έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν το μεταβολικό ρυθμό, όπως το μαύρο πιπέρι, καθώς και το κόκκινο πιπέρι, το οποίο περιέχει καψαϊκίνη και έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την απώλεια βάρους. Ενώ τα μεταβολικά οφέλη είναι μέτρια, η έρευνα δείχνει ότι τα μπαχαρικά και τα βότανα περιέχουν, επίσης, ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, οι οποίες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς μεγαλώνετε, καθώς η φλεγμονή καθιστά την απώλεια βάρους πιο δύσκολη».

Συνολικά, η αντιφλεγμονώδης πτυχή των μπαχαρικών και των βοτάνων βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σώμα σας, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του μεταβολισμού σας, ενώ προσφέρει επιπλέον γεύση στα σπιτικά σας γεύματα. Οι The Nutrition Twins συνιστούν να προσθέσετε βασιλικό, τζίντζερ, κουρκουμά, μαϊντανό, δεντρολίβανο, κόλιανδρο, κύμινο, μαύρο πιπέρι και όποια επιπλέον βότανα και μπαχαρικά προτιμάτε, προκειμένου να αντικαταστήσετε τις πλούσιες, θερμιδοφόρες σάλτσες.

Πιείτε πράσινο τσάι

Σύμφωνα με τις The Nutrition Twins «το πράσινο τσάι είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν τον οργανισμό να κάψει περισσότερες θερμίδες και λίπος, χάρη στην ισχυρή κατεχίνη EGCG, η οποία λειτουργεί σε συνδυασμό με την καφεΐνη του, για να ενεργοποιήσει την καύση λίπους. Οι γυναίκες άνω των 40 συνήθως παραπονιούνται ότι ο μεταβολισμός τους έχει υποστεί πλήγμα, και το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμισή του. Τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού βοηθούν στην καταπολέμηση της οξειδωτικής βλάβης, μειώνοντας τη φλεγμονή, η οποία είναι κρίσιμη όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, καθώς η φλεγμονή δυσκολεύει την απώλεια βάρους».

Μετατρέψτε, λοιπόν, την κατανάλωση πράσινου τσαγιού σε μια από τις υγιεινές καθημερινές σας συνήθειες. Οι The Nutrition Twins εξηγούν ότι χρειάζονται περίπου τέσσερα με πέντε φλιτζάνια τσαγιού των 120 γρ. κάθε μέρα για να δείτε αποτελέσματα. Και αν θέλετε να ενισχύσετε τα αποτελέσματα του πράσινου τσαγιού, επιλέξτε το matcha, το οποίο «συμπυκνώνει» το EGCG, καθώς τα στελέχη και τα φύλλα αλέθονται για να αποτελέσουν μέρος του τσαγιού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις