Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καθυστερήσεις πτήσεων Βρετανία: Χάος στα αεροδρόμια – Κατέρρευσε το σύστημα
ΚΟΣΜΟΣ

Καθυστερήσεις πτήσεων Βρετανία: Χάος στα αεροδρόμια – Κατέρρευσε το σύστημα

Καθυστερήσεις πτήσεων Βρετανία: Εναέριο κυκλοφοριακό χάος έχει προκληθεί στην Αγγλία

Εναέριο κυκλοφοριακό χάος έχει προκληθεί στην Αγγλία, καθώς ένα «τεχνικό πρόβλημα» έχει πλήξει τα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, με τις αεροπορικές εταιρείες να προειδοποιούν για καθυστερήσεις και ακυρώσεις στις πτήσεις. Η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας δήλωσε ότι αντιμετωπίζει «τεχνικά προβλήματα» και ότι «εφάρμοσε περιορισμούς στη ροή της κυκλοφορίας για τη διατήρηση της ασφάλειας». «Οι μηχανικοί εργάζονται για να βρουν και να διορθώσουν τη βλάβη. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει αυτό». Δεν παρείχαν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το τι το προκάλεσε ή πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την επιδιόρθωσή του.

Οι αεροπορικές εταιρείες British Airways, Loganair και EasyJet προειδοποίησαν τους επιβάτες ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις στις πτήσεις. Ο δημοσιογράφος του BBC Alex Murray δήλωσε ότι επρόκειτο να πετάξει από το Μπάρι της Ιταλίας προς το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αντιμετώπισε καθυστερήσεις – με τους επιβάτες να ενημερώνονται για «άγνωστη καθυστέρηση» λόγω προβλήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο Λονδίνο. Παράλληλα πρόσθεσε πως τους είπαν ότι θα μπορούσαν να περιμένουν καθυστερήσεις περίπου έξι ωρών. «Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να μάθουμε αν θα αποβιβαστούμε μέχρι την ώρα αναχώρησής μας», είπε.

«Θα μπορούσαμε να είμαστε εδώ για 12 ώρες»

Η τηλεπαρουσιάστρια Gabby Logan δήλωσε επίσης στο Twitter ότι βρισκόταν σε αεροπλάνο στον διάδρομο του αεροδρομίου της Βουδαπέστης και ότι «μόλις της είπαν ότι ο εναέριος χώρος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι κλειστός», προσθέτοντας ότι «θα μπορούσαμε να είμαστε εδώ για 12 ώρες». Είπε ότι η εναέρια κυκλοφορία που βρισκόταν ήδη στον αέρα είχε τη δυνατότητα να προσγειωθεί, αλλά τίποτα άλλο δεν απογειωνόταν. Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό δημοσιογράφο Simon Calder, τα αεροσκάφη κατεβαίνουν αργά, αλλά ότι ο «ρυθμός ροής» – με τον οποίο τα αεροσκάφη μπορούν να προσγειωθούν – έχει μειωθεί σημαντικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις