Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς θα χάσω εύκολα κιλά: 4 άνθρωποι μοιράζονται τις συμβουλές τους
PLUS

Πώς θα χάσω εύκολα κιλά: 4 άνθρωποι μοιράζονται τις συμβουλές τους

Πώς θα χάσω εύκολα κιλά: Δοκιμασμένα και αληθινά tips που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε

Η απώλεια βάρους είναι κάτι πολύ προσωπικό για τον καθένα, και αυτό που ήταν ένα επιτυχημένο κόλπο για κάποιον για εσάς μπορεί να μην λειτουργεί. Ωστόσο, αξίζει να προσπαθήσετε να δοκιμάσετε τις συμβουλές που ακολουθούν, οι οποίες έχουν την έγκριση και των ειδικών, για να βοηθήσετε την προσπάθειά σας. Το eatthis.com μίλησε με τη διατροφολόγο και συγγραφέα του βιβλίου «Finally Full, Finally Slim» για τους λόγους για τους οποίους οι παρακάτω συμβουλές είναι, για τους περισσότερους τουλάχιστον, Nαποτελεσματικές.

Καθιερώστε μια υγιή πρωινή ρουτίνα

Η TikToker @shaunajensefitness που έχει χάσει 10 κιλά συμβουλεύει «να καθιερώσετε μια υγιή πρωινή ρουτίνα». Γιατί το να ακολουθείτε υγιεινές συνήθειες πρωί- πρωί είναι ένας παραγωγικός τρόπος για να προχωρήσετε αποτελεσματικά με την προσπάθειά σας ως προς την απώλεια βάρους; «Το να έχετε μια υγιή πρωινή ρουτίνα, όπως το να τρώτε ένα υγιεινό πρωινό, να γυμνάζεστε και να κοιμάστε αρκετά, είναι απαραίτητο», εξηγεί στο eatthis.com η Young. «Ένα υγιεινό πρωινό παρέχει ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και σας αποτρέπει από την υπερκατανάλωση τροφής, ενώ η προσθήκη της άσκησης θα συμβάλει στην απώλεια βάρους για την περαιτέρω καύση θερμίδων και την οικοδόμηση μυών».

Πίνετε νερό

Ο χρήστης του TikTok @baileyspinn εξηγεί γιατί είναι σημαντικό για την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος να πίνετε νερό. «Δεν είναι τόσο δύσκολο. Θα παρατηρήσετε μια διαφορά στο σώμα σας πολύ γρήγορα αν πίνετε αρκετό νερό».

Η λήψη επαρκούς ποσότητας νερού συνοδεύεται από κάποια σταθερά οφέλη για την υγεία που αφορούν την απώλεια βάρους. Πίνοντας λίγο νερό πριν από τα γεύματα, μπορείτε να βοηθήσετε στη μείωση της ποσότητας φαγητού που καταναλώνετε, επειδή το νερό σας βοηθά να αισθάνεστε πιο χορτάτοι και να τρώτε λιγότερο. Η Young συμβουλεύει μάλιστα να «Αντικαταστήστε τα ζαχαρούχα ποτά με νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να μείνετε ενυδατωμένοι, καθώς καταστέλλει την όρεξή σας και ενισχύει το μεταβολισμό».

Προσθέστε άπαχη πρωτεΐνη, όπως το κοτόπουλο, στη διατροφή σας

Η χρήστης του TikTok @trainwithtristan μοιράζεται μία από τις γευστικές συνταγές της που τη βοήθησαν να πετύχει το σκοπό της και να χάσει 10 κιλά. Πιο συγκεκριμένα εξηγεί στο βίντεο: «Εδώ είναι ένα γεύμα που τρώω με συνέπεια για να με βοηθήσει να παραμείνω σε θερμιδικό έλλειμμα, το οποίο είναι ο βασικός παράγοντας για την απώλεια βάρους. Όλο αυτό το γεύμα έχει περίπου 450 θερμίδες και περίπου 30 γραμμάρια πρωτεΐνης».

Σύμφωνα με έρευνες, οι δίαιτες που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες έχουν βαφτιστεί επιτυχημένη μέθοδος για την αποφυγή ή τη θεραπεία της παχυσαρκίας, την ώρα που η κατανάλωση πρωτεϊνών μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεστε το συνολικό σωματικό σας βάρος. Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν συνδέσει δίαιτες περιορισμού της ενέργειας με υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη με μεγαλύτερη απώλεια βάρους, διατήρηση της άλιπης μυϊκής μάζας και απώλεια λιπώδους μάζας σε σύγκριση με δίαιτες περιορισμού της ενέργειας με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Τρώτε μικρότερα, πιο τακτικά γεύματα

Η κατανάλωση μικρότερων γευμάτων πιο συχνά είναι κάτι που βοήθησε τη χρήστη του TikTok @emilyraefit να χάσει 10 κιλά πιο εύκολα απ’ όσο πίστευε. «Αυτό προάγει τον έλεγχο των μερίδων και αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής», εξηγεί η Young. «Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του μεταβολισμού, στη βελτίωση του κορεσμού και στη μείωση της πείνας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις