Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά αυτοκίνητο – Παραλιακή: Το ατύχημα σημειώθηκε στο ύψος του Αλίμου
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά αυτοκίνητο – Παραλιακή: Το ατύχημα σημειώθηκε στο ύψος του Αλίμου

Φωτιά αυτοκίνητο - Παραλιακή: Στην περιοχή έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, που κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά στο όχημα

Στις φλόγες τυλίχτηκε το πρωί της Δευτέρας ένα αυτοκίνητο επί της Παραλιακής στο ύψος του Αλίμου. Το ατύχημα σημειώθηκε στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, στο ύψος της λεωφόρου Καλαμακίου. Η φωτιά προκλήθηκε από μηχανική βλάβη και ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι καλά στην υγεία του. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η φωτιά στο αυτοκίνητο ξέσπασε ενώ το όχημα κινούνταν στην Παραλιακή μεταξύ Αλίμου και Καλαμακίου. Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος, με την οδό Αθανασίου Διάκου. Στην περιοχή έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, που κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά στο όχημα, το οποίο όμως υπέστη σοβαρές ζημιές. Πλέον έχουν δοθεί στην κυκλοφορία και οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ δεν υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα αντίστοιχο περιστατικό έλαβε χώρα στην Χαμοστέρνας

Στις φλόγες τυλίχτηκε ένα αυτοκίνητο ενώ βρισκόταν εν κινήσει στην Χαμοστέρνας. Ο οδηγός κατάφερε να βγει γρήγορα από το όχημα και να απομακρυνθεί από το σημείο γλυτώνοντας από την πυρκαγιά που κατέκαψε γρήγορα το αυτοκίνητό του. Ο οδηγός δεν υπέστη έγκαυμα ή τραυματισμό, όμως η αύξηση των φαινομένων οχημάτων που παίρνουν φωτιά στους δρόμους της Αθήνας πληθαίνουν προκαλώντας ανησυχία. Οι συνθήκες ακραίου καύσωνα που πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε συνδυασμό με την κακή συντήρηση των οχημάτων δημιουργούν ένα καταστροφικό “κοκτέιλ” για την ασφάλεια στους δρόμους.

Οι ειδικοί συστήνουν να γίνεται τακτικά ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, να τοποθετείται κάλυμμα ηλιοπροστασίας στο παρμπρίζ, να δίνεται προσοχή στη σωστή πίεση των ελαστικών, να υπάρχει η σωστή στάθμη ψυκτικού υγρού του κινητήρα και των λαδιών και να παρακολουθείται η ένδειξη της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις