Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εξαφάνιση 2χρονου Γαλλία: Εξαφανίστηκε από τον κήπο των παππούδων του
ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφάνιση 2χρονου Γαλλία: Εξαφανίστηκε από τον κήπο των παππούδων του

Εξαφάνιση 2χρονου Γαλλία: Η γαλλική αστυνομία συμμετέχει σε εκτεταμένες αεροπορικές και χερσαίες έρευνες

Η γαλλική αστυνομία συμμετέχει σε εκτεταμένες αεροπορικές και χερσαίες έρευνες για ένα αγνοούμενο αγόρι δύο ετών που εξαφανίστηκε από ένα χωριό στο νότο της χώρας το Σαββατοκύριακο. Το μικρό παιδί, ο Εμίλ έπαιζε στον κήπο του σπιτιού των παππούδων του σε έναν οικισμό λίγο έξω από το Βερνέ, μεταξύ Γκρενόμπλ και Νίκαιας όταν εξαφανίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου (8/7). «Η οικογένεια ετοιμαζόταν να φύγει από το σπίτι για να πάει μια εκδρομή. Εκμεταλλεύτηκε αυτή τη φευγαλέα στιγμή [απροσεξίας] για να φύγει», δήλωσε ο Φρανσουά Μπαλίκ, δήμαρχος του Βερνέ, στη γαλλική τηλεόραση. «Οι παππούδες του κατάλαβαν ότι δεν ήταν πια εκεί όταν πήγαν να τον βάλουν στο αυτοκίνητο».

Ο Μπαλίκ είπε ότι το αγόρι ήταν καλός περιπατητής για την ηλικία του και δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι είχε απαχθεί. «Είναι ένα μικρό χωριό με 20 περίπου σπίτια… τα βλέπουμε όλα», είπε. «Θα μπορούσε να είχε διανύσει κάποια απόσταση και ίσως να έχει χαθεί ή να κρύβεται». Η αστυνομία, οι χωροφύλακες και οι πυροσβέστες μαζί με μέλη της οικογένειας και κατοίκους της περιοχής συμμετέχουν στις έρευνες, αφού οι παππούδες τους ειδοποίησαν για την εξαφάνιση του Εμίλ περίπου στις 17:15 τοπική ώρα.

Τεράστια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη

Ομάδες έρευνας και διάσωσης που χρησιμοποιούν ελικόπτερο, drones εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες και εκπαιδευμένα σκυλιά έχουν χτενίσει την περιοχή από τότε, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του παιδιού, παρά το γεγονός ότι οι έρευνες κάλυψαν περισσότερα από 1.200 στρέμματα. Οι ντόπιοι είπαν ότι το αγόρι, από το διαμέρισμα Bouches-du-Rhône γύρω από τη Μασσαλία, περνούσε τις καλοκαιρινές διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά του στο Οτ Βερνέ ένα χωριουδάκι κοντά στο Βερνέ, με πληθυσμό 25 ατόμων. Η κοιλάδα που περιβάλλεται από δάση είναι δημοφιλής στους πεζοπόρους. Ο εισαγγελέας Ρεμί Αβόν, είπε ότι δύο άτομα είδαν το αγόρι να φεύγει από το σπίτι των παππούδων του. «Τότε χάσαμε τα ίχνη του».

Η Mαρί Λορ η οποία διευθύνει το bar-bistro στο Βερνέ, είπε: «Ετοιμαζόμασταν για τη βραδινή λειτουργία, όταν μας είπαν ότι το παιδί είχε εξαφανιστεί. Όλοι πήγαμε να δούμε τι μπορούσαμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έχουμε ψάξει σε μέρη όπου θα μπορούσε να είναι, πραγματικά τον ψάξαμε παντού», είπε στην εφημερίδα La Provence. Το πρωί της Δευτέρας (10/7), η ζώνη αναζήτησης διευρύνθηκε. Η χωροφυλακή απηύθυνε έκκληση για μάρτυρες που μπορεί να είδαν το αγόρι, το οποίο όταν εξαφανίστηκε φορούσε λευκό σορτς και κίτρινο μπλουζάκι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις