Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: Το απίστευτο βλέμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: Το απίστευτο βλέμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: Η αμήχανη στιγμή πριν την ψήφο εμπιστοσύνης - Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν τον χαιρέτησε, ούτε και ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δρόμοι του Αλέξη Τσίπρα και της Ζωής Κωνσταντοπούλου συναντήθηκαν εντός της ολομέλειας της Βουλής και δεν αντάλλαξαν χαιρετισμό, αλλά ούτε και ένα βλέμμα. Το Σάββατο, στο τέλος της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν παρών στη Βουλή, ενώ έλειπε όλες τις προηγούμενες ημέρες. Στη διάρκεια της διαδικασίας, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρακολούθησε αμίλητος τη διαδικασία και μάλιστα μετακινήθηκε κάποια στιγμή στα πίσω έδρανα, δίπλα στην Όλγα Γεροβασίλη, πέρασε μπροστά από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία καθόταν στη θέση της και παρακολουθούσε τις ομιλίες. Οι δυο πρώην συνεργάτες δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά, ενώ είναι χαρακτηριστικό το βλέμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία κοιτάζει μπροστά σαν να μη βλέπει τον Αλέξη Τσίπρα.

Και ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κοντοστέκεται μπροστά της και αγκαλιάζει έναν νεοεκλεγέντα βουλευτή του κόμματός της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παραμένει ακίνητη, με το ίδιο αδιάφορο και σχεδόν εχθρικό βλέμμα. Ας σημειωθεί ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν πρόεδρος της Βουλής και αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την υπογραφή μνημονίου από τον κ. Τσίπρα, τον Σεπτέμβριο 2015 και ήταν αρχικά υποψήφια με τη νεοσυσταθείσα Λαϊκή Ενότητα, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία έλαβε 2,9%, αποτυγχάνοντας να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Τον Απρίλιο του 2016 συνέστησε το κόμμα της Πλεύση Ελευθερίας και σήμερα βρίσκεται στη βουλή, με 8 βουλευτές.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έχει επιτεθεί πολλές φορές στον Αλέξη Τσίπρα, στο παρελθόν, ενώ μετά την παραίτησή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «παραιτήθηκε ηττημένος ο πρωτεργάτης της προδοσίας του ΟΧΙ»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις