Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Ψήφος αποδήμων, νέος νόμος: Την ερχόμενη εβδομάδα σε δημόσια διαβούλευση
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Ψήφος αποδήμων, νέος νόμος: Την ερχόμενη εβδομάδα σε δημόσια διαβούλευση

Ψήφος αποδήμων, νέος νόμος: «Ιστορική η ευκαιρία και η ευθύνη όλων των βουλευτών» υπογραμμίζει η υπουργός Εσωτερικών

Νέο νόμο φέρνει η κυβέρνηση για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων. Σε ανάρτηση της, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, σημειώνει «ιστορική η ευκαιρία και η ευθύνη όλων των βουλευτών».

Όλοι οι Έλληνες θα μπορούν να μετέχουν στις εκλογές

Σημειώνεται ότι ιδιαίτερη έμφαση στην επέκταση των δυνατοτήτων για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Δεσμεύτηκε για άμεσες ενέργειες και συγκεκριμένα τόνισε ότι στις αρχές εβδομάδας που έρχεται «αναρτούμε σε δημόσια διαβούλευση νόμο με ένα άρθρο που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο του Απόδημου Ελληνισμού».

Με τη νομική αυτή ρύθμιση, ανοίγει ο δρόμος ώστε όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να μπορούν να μετέχουν στην εκλογική διαδικασία απ’ όπου και αν κατοικούν. Έτσι, με την έγκριση του νέου νόμου, όσοι έχουν το δικαίωμα ψήφου, θα μπορούν να εγγράφονται στους καταλόγους εξωτερικού και να ψηφίζουν σε πρεσβείες και προξενεία. «Ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα» σημείωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Σήμερα ήρθε η ώρα να δούμε πόση συνέπεια έχουμε μεταξύ λόγων και πράξεων και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να ψηφιστεί από 300 βουλευτές».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις