Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

28

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Έλληνες μαθητές από το Μόναχο σε 7ημερη εκδρομή στην Κέρκυρα
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Έλληνες μαθητές από το Μόναχο σε 7ημερη εκδρομή στην Κέρκυρα

Τι είδαν

Με πολλές όμορφες εικόνες, εμπειρίες και γνώσεις υλοποιήθηκε η 3η ροή μαθητών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας στο Μόναχο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS + με κωδικό σχεδίου 2023-1-EL01-KA121-VET- 000123337 και τίτλο προγράμματος « Ανάπτυξη πράσινων δεξιοτήτων – Οικολογική κίνηση και Πράσινες πόλεις».

Στο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από 04-04 2024 έως 15-04-2024 συμμετείχαν 20 μαθητές των τομέων Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας της Β και Γ τάξης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να καταρτισθούν σε θέματα που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη και κινητικότητα και να καλλιεργήσουν νέες δεξιότητες, αξίες και στάσεις για μια αξιοβίωτη ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν για τους στόχους του σχεδίου, τη νομοθεσία και κανόνες για εργασία στη Βαυαρία καθώς και για την ευρωπαϊκή πολιτική για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Το πρόγραμμα επικεντρώθηκε κυρίως στην τεχνολογία και στα είδη των ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν

· Tο μουσείο της Audi όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία της, Audi, τα ορόσημα, τις καινοτομίες, τη συμβολή της στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς και για τις προσπάθειες της εταιρείας στην παραγωγή φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, όπως ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα και

την γραμμή παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας, δίνοντας τους την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον κόσμο της παραγωγής του e-tron – από τις πρέσες στο βαφείο, μέχρι την τελική συναρμολόγηση. Βίωσαν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο άνθρωποι και ρομπότ συνεργάζονται αρμονικά για την κατασκευή αμαξωμάτων επιτυγχάνοντας τις τέλειες συγκολλήσεις.

· Το μουσείο της Mercedes Benz στην Στουτγκάρδη, ένα πολυώροφο υπερσύγχρονο αισθητικά και τεχνικά μουσείο που ξεδιπλώνει την εξέλιξη της τεχνολογίας, της μηχανικής και του σχεδιασμού αυτοκινήτων με την πάροδο του χρόνου και τη γραμμή παραγωγής στο νέο εργοστάσιο Werk 56 στο Sindelfingen, όπου άνθρωποι και ρομπότ συνεργάζονται αρμονικά για να κατασκευασθούν τα πιο προηγμένα και πολυτελή αυτοκίνητα της μάρκας, μεταξύ αυτών και τα αμιγώς ηλεκτρικά.

· Το πολυλειτουργικό εκθεσιακό κέντρο BMW Welt προσφέροντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την εταιρεία από κοντά μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, οθόνες και καθηλωτικές εμπειρίες.

· Το μουσείο και τη γραμμή παραγωγής της Man στη Νυρεμβέργη με έμφαση στα βαρέα φορτηγά μια

· υπερσύγχρονη Γεωθερμική Εγκατάσταση με τηλεθέρμανση της περιοχής του Μονάχου και

· Επίσκεψη στο Τεχνικό Μουσείο του Μονάχου, ένα από τα μεγαλύτερα Μουσεία Επιστημών και Τεχνολογίας στον κόσμο.

Η κινητικότητα πλαισιώθηκε από πολλές πολιτιστικές Δραστηριότητες όπως επισκέψεις σε Μουσεία, πλατείες και πάρκα του Μονάχου.

Ταυτόχρονα ομάδα 6 εκπαιδευτικών επιμορφώθηκε σε παιδαγωγικά θέματα που αφορούσαν καινοτόμες διδακτικές μεθόδους στη διδασκαλία Τεχνολογικών Αντικειμένων.

Πηγή: www.karatzova.com

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις