Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αντώναρος για Τσίπρα: «Δεν βλέπω και μεγάλη στεναχώρια εντός ΣΥΡΙΖΑ»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώναρος για Τσίπρα: «Δεν βλέπω και μεγάλη στεναχώρια εντός ΣΥΡΙΖΑ»

Αντώναρος για Τσίπρα: «Δεν βλέπω και μεγάλη στεναχώρια εντός ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση Τσίπρα, περισσότερο χαίρονται»

Την υποστήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε ξανά ο Ευάγγελος Αντώναρος σε δηλώσεις του, ενώ σημείωσε ξανά πως «δεν έχω καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαι μέλος του». Αρχικά σχετικά με την αποχώρηση του επί χρόνια επικεφαλής του κόμματος, είπε ο πρώην υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, «Το 80% των ανθρώπων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να παραμείνει ο Τσίπρας. Ο ίδιος επέλεξε να φύγει και τον κρίνουν για αυτό. Αν δεν είχε φύγει θα τον επέκριναν γιατί δεν έφυγε. Αυτά είναι ένας φαύλος κύκλος. Να κοιτάξουμε μπροστά. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν το κεντρικό πρόσωπο στη μεγάλη διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ ως εδώ».

Για την ανάρτησή του σχετικά με την αποχώρηση του Τσίπρα και για τις αντιδράσεις εντός του κόμματος, δήλωσε ο Αντώναρος: «Δεν βλέπω και μεγάλη στεναχώρια από τους ανθρώπους που προσπαθούν να δρομολογήσουν την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Τσίπρα για το γεγονός ότι έφυγε ο ίδιος. Όλοι λένε «ήταν σπουδαίος για το κόμμα, πάμε παρακάτω». Εγώ πιστεύω ότι μερικοί χαίρονται κιόλας που έφυγε. Εγώ δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ήμουν υποψήφιος με το κόμμα λόγω του Τσίπρα και της πρόσκλησης που μου έκανε ο ίδιος. Η πολιτική συνάφεια που έχω με το ΣΥΡΙΖΑ όλο και λιγοστεύει», ενώ πρόσθεσε πως «Δεν έχω στραβώσει με κάτι, βλέπω ότι μερικά πράγματα γυρνάνε στις παιδικές ασθένειες που είχε το κόμμα. Συζητάνε ώρες ατελείωτες για διαδικαστικά θέματα, ενώ η πολιτική έχει να κάνει με την ουσία».

Μάλιστα υπογράμμισε για το μέλλον του κόμματος της αντιπολίτευσης,

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν επιμένει να είναι συνεχώς αριστερό ανοίγει παραπάνω το λάκκο του. Το κόμμα πρέπει να κοιτάξει μπροστά τώρα συντηρώντας το ποσοστό που έχει και χτίζοντας πάνω σε αυτό». Τέλος, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τις εσωτερικές διαδικασίες είπε «Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι Προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή. Με ποιες θέσεις θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη συζήτηση. Θα πάει στις ίδιες που πήγε στις εκλογές; Θα πάει με νέες; Σε τρεις μέρες είναι αυτό και συζητάνε ποιος θα είναι αναπληρωτής του προέδρους στη ΚΟ του κόμματους στη Βουλή. Έπρεπε να έχουν τρέξει πιο γρήγορα αυτές οι διαδικασίες. Ασχολούνται με το Συνέδριο του κόμματος, είναι δευτερεύοντας όλα αυτά τα θέματα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις