Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σύσκεψη για μεταναστευτικό 2023: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ορκωμοσία, έβαλε μπρος τις μηχανές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη για μεταναστευτικό 2023: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ορκωμοσία, έβαλε μπρος τις μηχανές

Σύσκεψη για μεταναστευτικό 2023: Η σύσκεψη είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Την πρώτη διευρυμένη υπουργική σύσκεψη είχε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο το μεταναστευτικό. Σε αυτή μετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης. Η σύσκεψη είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και έχει στην ατζέντα το μεταναστευτικό.

Αυτή ήταν η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη από τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο οποίος, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία, έβαλε μπρος τις μηχανές. Αύριο, μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία, με πρώτο σταθμό το υπουργείο Οικονομικών -το πρώτο τη τάξει υπουργείο-, του οποίου τα ηνία ανέλαβε ο Κωστής Χατζηδάκης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Οικονομικών ενδέχεται να κάνει και τις πρώτες ανακοινώσεις, που θα αφορούν την επέκταση του market pass για την τιθάσευση του πληθωρισμού.

Πρώτο υπουργικό συμβούλιο με τη νέα κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει αύριο Τετάρτη στις 11:00 σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι υπουργοί, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα παραλάβουν φακέλους με τις προτεραιότητες, οι οποίες περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα και θα υλοποιηθούν στη διάρκεια της 4ετίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν αλλαγές αλλά και μετακινήσεις προσώπων σε όλα τα υπουργεία, ενώ το νέο υπουργικό συμβούλιο περιλαμβάνει 15 γυναίκες και 46 άνδρες, καθώς και αρκετά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις