Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κατσέλη fund: Στα χαρακώματα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατσέλη fund: Στα χαρακώματα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Κατσέλη fund: "Φθηνούς αντιπερισπασμούς αναπαράγοντας ακόμη και fake news του κ. Βελόπουλου επιχειρούν το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρουλάκης" τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για “διασπορά fake news και φθηνούς αντιπερισπασμούς” με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Μάντζου, κατηγορεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ. “Μέσα στον πανικό του μετά τις αποκαλύψεις ότι ο στενότερός του συνεργάτης εκπροσωπούσε fund, ο κ. Ανδρουλάκης και στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν φθηνούς αντιπερισπασμούς αναπαράγοντας ακόμη και fake news του κ. Βελόπουλου.

Είπαν σήμερα ότι δήθεν η Λούκα Κατσέλη είναι μέλος στο Δ.Σ. fund. Τα ίδια είχε υποστηρίξει και ο κ. Βελόπουλος και αναγκάστηκε μάλιστα να ανακαλέσει στη Βουλή μετά από ανακοίνωση της Λούκας Κατσέλη τον Δεκέμβριο του 2022” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει λέγοντας πως “είναι τέτοια η εμπάθειά τους για όσα στελέχη της δημοκρατικής παράταξης αρνήθηκαν την σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με την Δεξιά, που επιτίθενται με ψέματα στην Λούκα Κατσέλη. Την πολιτικό, που συνέδεσε το όνομά της με την προστασία της πρώτης κατοικίας με τον “νόμο Κατσέλη”, που τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπερασπίζονται καθημερινά ως “νόμο ΠΑΣΟΚ””.

Κλείνοντας σημειώνει: “Το γεγονός δε ότι τα fake news έσπευσε να τα αναπαράγει πρώτος ο βαθύς προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ, δείχνει τις προτιμήσεις του καθενός. Τόσο “σκληρός” αντίπαλος για την Δεξιά είναι ο κ. Ανδρουλάκης”.

Ανδρουλάκης: “Ο κ. Παππάς, καταδικάστηκε 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο”

Νωρίτερα στην ημέρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι η Λούκα Κατσέλη είναι στο διοικητικό συμβούλιο ενός fund. Το ίδιο είχε ισχυριστεί πριν από μερικούς μήνες και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε επιχείρηση συμψηφισμού του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά, την προσπάθεια να κηλιδωθεί ο Δημήτρης Μάντζος, που φαίνεται πως ήταν δικηγόρος fund, τονίζοντας: “Ο στενότερος συνεργάτης του, ο κ. Παππάς, καταδικάστηκε 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο της διανομής τηλεοπτικών αδειών σε ολιγάρχες αλλά τον έχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που ψήφισε τον νόμο να δοθούν κόκκινα δάνεια αξίας 90 δισεκατομμυρίων στα funds το 2015. Είναι ο ίδιος, ο οποίος έχει κοντά του την κυρία Κατσέλη, η οποία σήμερα μαθαίνουμε ότι είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο ενός fund.

Κρίθηκε η πολιτική του την περίοδο 2015-19 για τα θέματα των κόκκινων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνεταιρισμών, πολιτών που είναι στα όρια της απελπισίας. Κι έρχεται τώρα να συμψηφίσει όλα αυτά με έναν δικηγόρο, ο οποίος πριν γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εργαζόμενος σε μια δικηγορική εταιρεία, είχε αυτήν τη δικηγορική ύλη”.

“Π πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμψηφίζει με ό,τι έχει κάνει ο ίδιος αλλά και με τον κ. Πάτση”

Συνέχισε λέγοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “συμψηφίζει με ό,τι έχει κάνει ο ίδιος αλλά και με τον κ. Πάτση. Είναι Πάτσης; Μα ο Πάτσης ήταν ένας εν ενεργεία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που είχε στη κατοχή του μια εταιρεία διαχείρισης δανείων, η οποία αγόρασε κόκκινα δάνεια αξίας 62 εκατομμυρίων με 4 εκατομμύρια ευρώ και κερδοσκοπούσε στις πλάτες του ελληνικού λαού”.

“Έχουν να μας πουν τίποτα για την κα. Κατσέλη, η οποία βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο ενός fund στην Ελλάδα; Πριν από λίγο καιρό, ο κ.Τσίπρας μαζί με την κ. Κατσέλη παρουσίασαν σε εκδήλωση, τη θέση τους, για την προστασία της πρώτης κατοικίας και το ιδιωτικό χρέος. Σε μία συνέντευξή του, πρόσφατα, είχε πει ότι εάν σχημάτιζε κυβέρνηση θα της έδινε και Υπουργείο”, ανέφερε και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η απάντηση της Λούκα Κατσέλη

Από την πλευρά της η Λούκα Κατσέλη κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ανακαλέσει: “Επειδή σήμερα ακούστηκαν ξανά, από τα χείλη αυτή τη φορά στελεχών του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και όχι του κου Βελόπουλου, ανυπόστατα μυθεύματα για το πρόσωπό μου, αναρτώ εκ νέου την ανακοίνωση που είχα κάνει στις 17/12/2022. Ο κ Βελόπουλος ανακάλεσε τα λεγόμενά του στη Βουλή” σημειώνει η Λούκα Κατσέλη και προσθέτει:

“Δεν είμαι ούτε μέτοχος ούτε μέλος ΔΣ κάποιας εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων, αλλά μέλος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας στην Κύπρο και Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής ΕΔΕΜ δίνοντας μια μάχη για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών έργων μουσικής, μια μάχη εξίσου δύσκολη όπως αυτή που δώσαμε για την προστασία της πρώτης κατοικίας…”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις