Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρχηγός συμμορίας τρόμου για οδηγούς στο Μενίδι – Συνελήφθη… 13χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχηγός συμμορίας τρόμου για οδηγούς στο Μενίδι – Συνελήφθη… 13χρονος

Ψάχνουν άλλους τέσσερις

Μόλις 13 χρόνων, αλλά ήδη σεσημασμένος Ρομά, συνελήφθη σε οργανωμένη πολυπρόσωπη επιχείρηση της Αστυνομίας, ως βασικό μέλος συμμορίας, η οποία σκορπούσε τρόμο και αίμα με θύματα οδηγούς και πεζούς, πέριξ του καταυλισμού της Αγίας Σωτήρας στο Μενίδι.

Πέτρος Καρσιώτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η άγρια συμμορία, άλλα τέσσερα μέλη της οποίας, επίσης ανήλικοι, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, αναζητούνται από την Ασφάλεια, μαζί με άγνωστους συνεργούς, πιθανότατα ενήλικους Ρομά, που «συντόνιζαν» τις ληστρικές επιθέσεις. Οι ανήλικοι ανέκοπταν με διάφορα τεχνάσματα την πορεία οδηγών ΙΧΕ, ταξί, ακόμη ποδηλάτων και πεζών, απειλούσαν με μαχαίρια τα έντρομα θύματα, τα οποία ως τελευταία άμυνα, κλειδώνονταν μέσα στα αυτοκίνητά τους. Οι δράστες έσπαγαν τα τζάμια των παραθύρων, τους έβγαζαν σέρνοντάς τους με το μαχαίρι στο λαιμό και ασκώντας σωματική βία, άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα και ό,τι άλλο αξίας έβρισκαν. Αναλυτικά το πώς δρούσε η πολυπρόσωπη συμμορία παρουσιάζει με στοιχεία η Αστυνομία:

«Ως προς τρόπο δράσης τους», αναφέρεται «οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι κατά ομάδες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, αφού εντόπιζαν διερχόμενους οδηγούς διαφόρων οχημάτων, έθεταν εμπόδια προσδοκώντας να ακινητοποιούσαν τα οχήματά τους.

Οδοφράγματα και πέτρες

Ο τρόπος με τον οποίο ακινητοποιούσαν τα οχήματα διαφοροποιούταν ανάλογα την περίπτωση, καθώς έμπαιναν μπροστά στα οχήματα ανακόπτοντας την πορεία τους, έστηναν οδοφράγματα (χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα, όπως καρότσια, ποδήλατα, αυτοκίνητα κτλ), πέταγαν πέτρες. Στη συνέχεια, κάποια από τα μέλη τους αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό των οχημάτων είτε ανοίγοντας τις πόρτες ή από τα ανοιχτά παράθυρα και αφαιρούσαν τσάντες, τσαντάκια, πορτοφόλια, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα που έβρισκαν στο όχημα, ενώ δε δίσταζαν να αφαιρούν με χρήση βίας κοσμήματα και τσαντάκια που τα θύματα φορούσαν.

Σκληρή βία

Στις περιπτώσεις, μάλιστα, που τα θύματα επιχειρούσαν να αντισταθούν, οι ανήλικοι δράστες μεταχειρίζονταν ιδιαίτερα σκληρή βία και απειλή χρήσης μαχαιριού προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των θυμάτων. Άλλο χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι όταν οι οδηγοί κλείδωναν τις πόρτες των οχημάτων για να προστατευτούν, οι δράστες έσπαγαν τους υαλοπίνακες ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό τους».

17 ληστείες, 11 κλοπές

Από την προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής 17 ληστείες και 11 κλοπές από οδηγούς ταξί, αυτοκινήτων, δικύκλων, φορτηγών, ποδηλάτου, επιβάτη λεωφορείου και πεζό, πέριξ του ανωτέρω οικισμού. Η επιχείρηση για τη σύλληψη του 13χρονου Ρομά βασικού μέλους της άγριας συμμορίας, έλαβε χώρα πρωινές ώρες, στην περιοχή των Αχαρνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής. Επισημαίνει η Αστυνομία ότι ο 13χρονος Ρομά συνελήφθη ως μέλος συμμορίας, που διέπραττε κλοπές και ληστείες κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Εντοπίστηκε μετά από έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην οικία του.

Και καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ:

«Σημειώνεται ότι τόσο ο 13χρονος συλληφθείς, όσο και δύο ακόμα από τους ταυτοποιημένους συνεργούς του, έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την πλήρη εξακρίβωση της δράσης τους συνεχίζεται».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις