Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αφίσα ΚΚΕ Πειραιάς: Νέα πολιτική κόντρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφίσα ΚΚΕ Πειραιάς: Νέα πολιτική κόντρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αφίσα ΚΚΕ Πειραιάς: «Τι παίρνεις με 1% παραπάνω»

«Πόλεμος» με φόντο τον Πειραιά ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, με αφορμή αφίσα που κυκλοφορεί στα social media ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Στη συγκεκριμένη αφίσα, που δεν αφορά μόνο τον Πειραιά αλλά και άλλες εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδας στις οποίες συγκρίνονται υποψήφιοι του ΚΚΕ με άλλων κομμάτων, εμφανίζονται ο Νίκος Αμπατιέλος από πλευράς Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Κώστας Κατσαφάδος από τη ΝΔ και ο Νίκος Μπελαβίλας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο υλικό αυτό, που έχει τίτλο «Τι παίρνεις με 1% παραπάνω», αναφέρονται κάποιοι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να ψηφιστεί το ΚΚΕ, ώστε στην επόμενη Βουλή να επανεκλεγούν υποψήφιοι όπως ο Νίκος Αμπατιέλος και όχι οι αντίστοιχοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, η διαδικτυακή αφίσα ενόχλησε τον Νίκο Μπελαβίλα, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι «γνωστός ως πλασιέ» της συμφωνίας για «το ξεπούλημα» του Ελληνικού, ότι επέκρινε τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, επειδή «δεν πουλάει το λιμάνι της Πάτρας», και ότι «ως καθηγητής στο ΕΜΠ ψήφισε υπέρ της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (που υποτίθεται ότι θέλει να καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ)». Οι αναφορές αυτές εξόργισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νίκο Μπελαβίλα να απαντά -και μάλιστα σε προσωπικό τόνο- με μια μακροσκελή ανάρτησή του στα social media στον υποψήφιο του ΚΚΕ, Νίκο Αμπατιέλο.

Αναλυτικά η απάντηση του Νίκου Μπελαβίλα:

«Αγαπητέ Νίκο Αμπατιέλο, σου απευθύνομαι προσωπικά διότι κάποιος μου έκανε την τιμή να βρισκόμαστε μαζί σε αυτή την αφίσα.

Σου απευθύνομαι επίσης καθώς οι δικοί σου και οι δικοί μου, ο Αντώνης Αμπατιέλος, η Άννα Αμπατιέλου, ο πρσβύτερος Νίκος Αμπατιέλος, και ο πατέρας μου, ο Γιώργης Μπελαβίλας όπως δεκάδες Πειραιώτες ήρωες της γενιάς τους, διάλεξαν να βρεθούν δίπλα-δίπλα, στα οδοφράγματα, στα μπλόκα, στους πάγκους των στρατοδικείων, στις εξορίες. Χώρισαν το ’68 οι δρόμοι τους -μισοί-μισοί- αλλά διατήρησαν μέχρι τέλους τον σεβασμό ο ένας τον άλλον.

Άκου λοιπόν νεότερε Νίκο Αμπατιέλο, έναν μεγαλύτερο. Ουδέποτε ό,τι φαίνεται εδώ σε αυτή την αφίσα ανήκε στην ηθική όλων όσων μάχονταν για την ελευθερία, για το λαό, για τη δικαιοσύνη, για τη δημοκρατία, για έναν κόσμο φωτεινό, όχι σκοτεινό.

Αντίθετα, ό,τι βλέπουμε και διαβάζουμε στην εικόνα, ανήκε στην κουλτούρα τρελλαμένων φανατικών που σύντομα λάκισαν για αλλού. Αυτό στο γράφω γιατί στον Πειραιά γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και γνωριζόμαστε όλες και όλοι καλά. Μακάρι αυτή η αφίσα να μην είναι έργο δικό σας. Καθώς η αισθητική, η σύλληψη και ο στόχος ταιριάζει γάντι με τον σχεδιασμό των trolls, εκεί στα σκοτεινά υπόγεια της “Ομάδας Αλήθειας”. Αλλιώς, αν όντως είναι δική σας, τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα.

Για εσάς Νίκο και το ΚΚΕ. Ξανασκέψου το!».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις