Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τζόκοβιτς Κόσοβο: Τι έγραψε ο τενίστας και έγινε χαμός στο Twitter
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τζόκοβιτς Κόσοβο: Τι έγραψε ο τενίστας και έγινε χαμός στο Twitter

Τζόκοβιτς Κόσοβο: Οπως είναι φυσικό, οι Σέρβοι αποθεώνουν τον συμπατριώτη τους, ενώ πολίτες από το Κόσοβο στέλνουν μηνύματα όπου ζητούν τον αποκλεισμό του

Η ένταση στο Κόσοβο μεταξύ των σερβόφωνων και των αλβανόφωνων εντείνεται, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να παίρνει θέση, μετά το τέλος του αγώνα του για τον πρώτο γύρο στο Roland Garros. «Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας. Σταματήστε τη βία», έγραψε στο μήνυμά του στην κάμερα ο κατά πολλούς κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, με το μήνυμά του να γίνεται viral, με αποθεωτικά αλλά και υβριστικά σχόλια. Οπως είναι φυσικό, οι Σέρβοι αποθεώνουν τον συμπατριώτη τους, ενώ πολίτες από το Κόσοβο στέλνουν μηνύματα όπου ζητούν τον αποκλεισμό του από τη διοργάνωση, κάνοντας λόγο για πρόκληση. Ο Τζόκοβιτς και το 2008 είχε τοποθετηθεί, και μάλιστα με σκληρό ύφος, για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, λέγοντας πως είναι η χειρότερη στιγμή στη Ιστορία της Σερβίας και πως το «Κόσοβο είναι η Σερβία».

Η κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο είναι τεταμένη, καθώς οι Σέρβοι ζητούν να αποχωρήσει η αστυνομία από τέσσερα κτίρια δημαρχείων σε πόλεις του Κόσοβου και να επιτραπεί η είσοδος στους υπαλλήλους. Στρατιώτες της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης-KFOR από τις ΗΠΑ, την Πολωνία και την Ιταλία έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους αστυνομικούς για να αποφευχθούν συμπλοκές. Παράλληλα, η ΕΕ και οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις