Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

06

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σαμαράς Χάρβαρντ: Στη Βοστώνη ο πρώην πρωθυπουργός, βραβεύτηκε με την ύψιστη τιμητική διάκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς Χάρβαρντ: Στη Βοστώνη ο πρώην πρωθυπουργός, βραβεύτηκε με την ύψιστη τιμητική διάκριση

Σαμαράς Χάρβαρντ:Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Βοστώνη για τη βράβευσή του από το Χάρβαρντ.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στη Βοστώνη και παρέλαβε το βραβείο Alumni Achievement Award του Harvard Business School. Ο κ. Σαμαράς επιλέχθηκε από το κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα ως μία από τις πέντε εξέχουσες προσωπικότητες των αποφοίτων της σχολής, στους οποίους απονεμήθηκε την Πέμπτη η ύψιστη τιμητική διάκριση. Να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς αποτελεί τον μόνο Ευρωπαίο πολίτη που τιμήθηκε με τη συγκεκριμένη διάκριση. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, “αυτοί που θα τιμηθούν φέτος έχουν καθιερωθεί ως μεγάλοι ηγέτες στους τομείς τους, όχι κάνοντας τις εύκολες επιλογές, αλλά λαμβάνοντας ρίσκο και πράττοντας αυτό που ήξεραν μέσα τους πως έπρεπε να κάνουν, ώστε να επιτύχουν κάτι μεγαλύτερο από τα κατεστημένα και συνήθη”.

Συγκεκριμένα ο κοσμήτορας του Χάρβαρντ, κ. Strikant Datar, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι “έδρασαν στη σταδιοδρομία τους ως πραγματικοί ηγέτες που έκαναν τη διαφορά στον κόσμο, διατηρώντας τα υψηλότερα κριτήρια και αξίες σε οτιδήποτε έπραξαν”. Όπως επισημαίνεται από το Χάρβαρντ “για πάνω από 50 χρόνια το βραβείο Alumni Achievement Award έχει απονεμηθεί σε προσωπικότητες των οποίων το στρατηγικό όραμα καθοδηγεί την εργασία τους, η δημιουργικότητα και το πνεύμα καινοτομίας εμπνέουν όσους είναι δίπλα τους, ο χαρακτήρας και οι αξίες τους είναι υποδειγματικές και η ηγεσία τους είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση”.

Γεωργιάδης: Για μια ακόμη φορά μας κάνει υπερήφανους

Στη βράβευση Σαμαρά αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αφού επισημαίνει το σκεπτικό του Ιδρύματος για τη βράβευση του πρώην πρωθυπουργού σημειώνει στην ανάρτησή του: “Θερμά Συγχαρητήρια Πρόεδρε μας κάνεις υπερήφανους για μία ακόμη φορά”.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις