Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΑΑΔΕ: Τι δείχνει ο «λογαριασμός» για 1,5 εκατ. φορολογούμενους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Τι δείχνει ο «λογαριασμός» για 1,5 εκατ. φορολογούμενους

ΑΑΔΕ: Πιθανή παράταση λόγω εκλογών και άμεσες επιστροφές φόρου για υποβολές Ε1

Το 25% των φορολογικών δηλώσεων (ή 1,6 εκατομμύρια από τα συνολικά 6,4 εκατομμύρια που αναμένονται φέτος) έχουν ήδη υποβληθεί, πιάνοντας πλέον ρυθμούς της τάξεως και των 100.000 δηλώσεων ημερησίως! Καθώς απομένουν άλλες 38 ημέρες μέχρι να λήξει η διορία υποβολής, απαιτούνται περί τις 130.000 ημερησίως. Οι ρυθμοί υποβολής εφέτος είναι τουλάχιστον 10% υψηλότεροι από πέρυσι, με δέλεαρ την άμεση επιστροφή χρημάτων από φόρους για 1 στους 5 φορολογούμενος.

Λόγω των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων πάντως, όπως αναφέρει το NewMoney, δεν μπορεί να αποκλειστεί και ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στη διορία υποβολής, αν και εφόσον χρειαστεί. Και πέρυσι μάλιστα, μέχρι 30 Ιουνίου είχαν υποβληθεί ήδη πάνω από 4 εκατομμύρια δηλώσεις, αλλά τελικώς η διορία παρατάθηκε έως τέλους Αυγούστου, για να προλάβουν και οι τελευταίες υπόλοιπες 2,4 εκατ. δηλώσεις.

Τα σημερινά δεδομένα για τους φορολογούμενους

Με τα έως σήμερα δεδομένα πάντως σχεδόν ένας στους πέντε φορολογούμενους από όσους την έκαναν μέχρι 17 Μαΐου, δικαιούται επιστροφής φόρου (πάνω από 315.000 από τα 1,6 εκατ. δηλώσεις) περίπου 250.000 φορολογούμενοι έχουν λαμβάνειν επιστροφή φόρου 380 ευρώ κατά μέσο όρο.Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι 1 στους 2 δικαιούχους επιστροφής φόρου (55,6%) έχουν εισπράξει ήδη την επιστροφή φόρου που δικαιούνται από την ΑΑΔΕ –αντί πολύμηνων καθυστερήσεων και αναμονών.

Επιπλέον άμεσες πληρωμές επιστροφών γίνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα πλέον, με τελευταία την περασμένη Παρασκευή 19 Μαΐου, ύψους 11,1 εκατ. ευρώ σε 54.677 δικαιούχους. Εισέπραξαν από 203 ευρώ κατά μέσον όρο ο καθένας και αναμένεται και νέα πληρωμή μέσα στην εβδομάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις