Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σγουρά μαλλιά περιποίηση: 6 tips για σωστή φροντίδα
PLUS

Σγουρά μαλλιά περιποίηση: 6 tips για σωστή φροντίδα

Σγουρά μαλλιά περιποίηση: Τα μυστικά που χρειάζεται να ξέρεις για υγιές αποτέλεσμα

Τα σγουρά μαλλιά έχουν περισσότερες απαιτήσεις για να παραμείνουν υγιή και να δείχνουν τιθασευμένα και περιποιημένα. Εάν όμως τηρήσεις αυτά τα 6 tips, θα δεις πόσο εύκολα μπορείς να τα διατηρήσεις όμορφα και ζωντανά.

Τα βήματα για υγιή σγουρά μαλλία:

1.Προσοχή στο χτένισμα

Έχετε αναρωτηθεί με ποιο εργαλείο είναι καλύτερα να χτενίζουμε τα σγουρά μαλλιά; Οι περισσότερες καταφεύγουν στην κλασική βούρτσα και αγνοούν ότι είναι το πλέον ακατάλληλο εργαλείο για χτένισμα των μαλλιών με μπούκλες.  Η βούρτσα έχει την τάση να δημιουργεί σπασίματα, φθορές και φριζάρισμα στα σγουρά μαλλιά. Το καλύτερο είναι να πάρετε μια χτένα με πολύ αραιά δόντια και να τη χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με τα ακροδάχτυλα σας για να χτενίσετε τις μπούκλες σας.  Αυτές οι χτένες επιτρέπουν στις μπούκλες να διατηρούν το σχήμα τους και δεν ασκούν στην τρίχα, περιττή τριβή.

2. Ξεμπερδέψτε τα σωστά

Το γνωρίζουμε καλά, οι μπούκλες σας ταλαιπωρούν γιατί μπερδεύονται εύκολα και οι περισσότερες από εμάς δεν γνωρίζουν πως να τις ξεμπερδέψουν με τον σωστό τρόπο. Οπότε τα χτενίζουν από τις ρίζες προς τις άκρες και τα ταλαιπωρούν άσκοπα.   Ο σωστός τρόπος να ξεμπερδέψετε τα σγουρά μαλλιά είναι όμοιος με τα ίσια μαλλιά. Πρέπει να τα πιάσετε και να τα ξεμπερδέψετε πρώτα τις άκρες και να ανεβαίνετε σταδιακά με απαλές κινήσεις προς τις ρίζες.

3. Πλούσια ενυδάτωση

Γενικά, τα μαλλιά χρειάζονται ενυδάτωση όσο και η επιδερμίδα σας για να διατηρήσουν την υγεία τους. Τα σγουρά μαλλιά, ακόμη περισσότερη!  Μια φορά την εβδομάδα, εφαρμόστε σωστά μια πλούσια μάσκα ή μια ειδική για σγουρά μαλλιά και αφήστε την να δράσει εκείνα τα 10 λεπτά που θέτουν οι προδιαγραφές της!

4. Ψαλίδα ή Κούρεμα

Δεν πρέπει να μπείτε σε καμία περίπτωση αυτό το δίλημμα! Θα πρέπει να κάνετε την επίσκεψη σας στο κομμωτήριο μια φορά κάθε 6-8 εβδομάδες για να φρεσκάρετε τα μαλλιά σας με ένα κούρεμα. Ο κομμωτής σας θα αφαιρέσει τις φθαρμένες, ξηρές άκρες και τα μαλλιά σας θα εξυγιανθούν. Αυτό ισχύει για κάθε τύπο μαλλιών και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ζωντάνια της τρίχας.

5. Επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης

Τα σγουρά μαλλιά έχουν απαιτήσεις, δεν πειθαρχούν εύκολα, δεν ξεμπερδεύονται εύκολα, χάνουν εύκολα τη λάμψη τους… Για αυτό το λόγο η ανάγκη χρήσης των κατάλληλων επαγγελματικών προϊόντων περιποίησης γίνεται επιτακτική.  Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήνετε την υγεία των μαλλιών σας στο έλεος τυχαίων προϊόντων που βρήκατε σε οικονομική τιμή στο σούπερ μάρκετ.  Μόνο οι κατάλληλες επαγγελματικές σειρές προϊόντων περιποίησης μπορούν να δώσουν στις μπούκλες σας το «νεύρο», την υπέροχη διαμόρφωση και την υγιή όψη που επιθυμείτε!

6. Στεγνώστε φυσικά

Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσετε τα σγουρά μαλλιά είναι ο φυσικός. Δεν χρειάζεται καμία βιασύνη με το πιστολάκι ή πίεση με την πετσέτα, αλλιώς τα μαλλιά σας θα χάσουν την ελαστικότητα και τον δυναμισμό τους.  Απολαύστε το ρόφημα της αρεσκείας σας όσο τα σγουρά σας μαλλιά στεγνώνουν με τον καλύτερο τρόπο που δεν είναι άλλος από τον φυσικό! Εάν κάνετε όλα τα παραπάνω, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχετε τα πιο εντυπωσιακά υγιή μαλλιά χωρίς ψαλίδα και χωρίς φριζάρισμα. Αρκεί να υπάρχει συνέπεια στις πράξεις σας και αυτά τα tips να σας γίνουν ρουτίνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις