Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς Ρώμη: Νίκησε τον Τσόριτς και πέρασε στα ημιτελικά
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσιτσιπάς Ρώμη: Νίκησε τον Τσόριτς και πέρασε στα ημιτελικά

Τσιτσιπάς Ρώμη: Ο Τσιτσιπάς ήταν ανώτερος στο ματς, κερδίζοντας το πρώτο σετ με 6-3 χάρη σε ένα break  

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξόρκισε την… κατάρα του Μπόρνα Τσόριτς και πέρασε στα ημιτελικά της Ρώμης. Ο Ελληνας τενίστας επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4, σε 1 ώρα και 36 λεπτά) στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό του τουρνουά Masters στην ιταλική πρωτεύουσα και το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (Ρουντ εναντίον Ρούνε θα παίξουν στον άλλο ημιτελικό). Αν και είχε ρεκόρ 2-3 με τον Τσόριτς, επί της ουσίας είναι η πρώτη του νίκη στο Tour εναντίον του Κροάτη.

Το ένα ματς που κέρδισε δεν είχε ολοκληρωθεί ποτέ, καθώς ο αντίπαλός του είχε αποσυρθεί τραυματίας στο πρώτο σετ, ενώ η άλλη νίκη έγινε στο United Cup φέτος, που αποτελεί τουρνουά εθνικών ομάδων και δεν είναι στο πλαίσιο του ATP Tour. Ο Τσιτσιπάς ήταν ανώτερος στο ματς, κερδίζοντας το πρώτο σετ με 6-3 χάρη σε ένα break  στο υπέρ του 4-3, ενώ στο δεύτερο σετ έσπασε πάλι το σερβίς του αντιπάλου του στο 1-1.

Ωστόσο, στο υπέρ του 4-3 δέχτηκε το break από τον αντίπαλό του (το οποίο του το έκανε… δώρο με δύο διπλά λάθη στο σερβίς). Απάντησε όμως με δεύτερο break και στο σερβίς του έκλεισε τη νίκη και την πρόκριση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις