Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αποκεφαλισμός Ουκρανού: Παγκόσμιο σοκ, ποιοι είναι στο “στόχαστρο”
ΚΟΣΜΟΣ

Αποκεφαλισμός Ουκρανού: Παγκόσμιο σοκ, ποιοι είναι στο “στόχαστρο”

Αποκεφαλισμός Ουκρανού: Ποιοι το έκαναν

Πρώην συντρόφους του στη διαβόητη Wagner Group κατονομάζει ένας πρώην μισθοφόρος της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης ως υπεύθυνους για τον αποκεφαλισμό Ουκρανού στρατιώτη, το αποκρουστικό βίντεο της εκτέλεσης του οποίου προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Οσέτσκιν, ιδρυτή της ρωσικής οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών, Gulagu.net, κάποιος έδειξε το βίντεο στον Αντρέι Μεντβέντεφ, τον πρώην διοικητή διμοιρίας μισθοφόρων της Wagner Group, που διέφυγε προ μηνών στη Νορβηγία και συνελήφθη αργότερα στη Σουηδία.

Πρώην μισθοφόρος της Wagner Group αναγνώρισε από τον τρόπο ομιλίας τους συντρόφους του

«Είδε και άκουσε πολλές φορές μετά προσοχής το βίντεο και αναγνώρισε πρώην συντρόφους του, μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner», είπε ο Οσέτσκιν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του YouTube του αυτοεξόριστου Ρώσου αντιφρονούντα Μιχαήλ Χοντορκόφσκι. Ο Μεντβέντεφ τους αναγνώρισε από «τον τρόπο ομιλίας τους και τα προσωνύμια που χρησιμοποιούσαν», είπε.

Το αποκρουστικό βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 40΄΄ καταγράφει τον αποκεφαλισμό ενός ένστολου Ουκρανού αιχμαλώτου. Ο δράστης φέρει ένα λευκό σημάδι στα ρούχα του που είναι χαρακτηριστικό για Ρώσους στρατιώτες. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν το βίντεο είναι αυθεντικό, και πότε γυρίστηκε. Η Μόσχα ζήτησε «εξέταση» του βίντεο, αλλά για τον Ουκρανό πρόεδρο Βολόντιμιρ Ζελένσκι συνιστά άλλη μια απόδειξη της βαρβαρότητας των δυνάμεων της Ρωσίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις