Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Η Μικρή Γοργόνα 2023: Η Χάλι Μπέιλι περνούσε 13 ώρες την ημέρα στο νερό για τις ανάγκες της ταινίας
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Μικρή Γοργόνα 2023: Η Χάλι Μπέιλι περνούσε 13 ώρες την ημέρα στο νερό για τις ανάγκες της ταινίας

«Έχουμε αλλάξει την οπτική τού να θέλει να φύγει από τον ωκεανό για ένα αγόρι» αποκάλυψε για τη νέα εκδοχή της κλασικής ταινίας

Για να γίνει πριγκίπισσα Άριελ στην ταινία της Disney «Η μικρή γοργόνα» η Χάλι Μπέιλι βρίσκονταν πολλές φορές ακόμα και 13 ώρες μέσα στο νερό, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο περιοδικό Edition. Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Ρομπ Μάρσαλ χρησιμοποίησε δεξαμενές νερού και οπτικά εφέ για να δημιουργήσει εκτεταμένες υποβρύχιες σκηνές. «Πίεσα όσο μπορούσα τον εαυτό μου. Και νιώθω ότι το μήνυμα από την [Άριελ] ήταν πως πρέπει να ξέρεις ότι το έχεις πάντα μέσα σου» είπε η Μπέιλι. Η ηθοποιός πρόσθεσε ότι η ταινία θα δώσει μια πιο σύγχρονη ματιά στην κλασική ιστορία της μικρής γοργόνας.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη για τη δική μου εκδοχή της ταινίας γιατί σίγουρα έχουμε αλλάξει την οπτική τού να θέλει να φύγει από τον ωκεανό για ένα αγόρι», είπε ο Μπέιλι. «Είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό. Έχει να κάνει με τον εαυτό της, τον σκοπό της, την ελευθερία της, τη ζωή της και το τι θέλει» πρόσθεσε. «Ως γυναίκες είμαστε καταπληκτικές, είμαστε ανεξάρτητες, είμαστε μοντέρνες, είμαστε τα πάντα. Και χαίρομαι που η Disney αγγίζει μερικά από αυτά τα θέματα» τόνισε η Μπέιλι. Η «Μικρή γοργόνα» κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 26 Μαΐου από την Disney.

Η σύνοψη της ταινίας

Η «Μικρή Γοργόνα» αφηγείται την ιστορία της Άριελ, της μικρότερης και πιο ζωηρής κόρης του βασιλιά Τρίτωνα που διψά για περιπέτεια. Θέλει να μάθει περισσότερα για τον κόσμο πέρα από τη θάλασσα, και ενώ επισκέπτεται την επιφάνεια, ερωτεύεται τον πρίγκιπα Έρικ. Στον δικό της κόσμο, οι γοργόνες απαγορεύεται να έχουν επαφή με τους ανθρώπους, αλλά η Άριελ θέλει να ακολουθήσει την καρδιά της. Έτσι, κλείνει μια συμφωνία με την κακιά μάγισσα της θάλασσας, Ούρσουλα, η οποία της δίνει την ευκαιρία να βγει στη στεριά, θέτοντας όμως, τη ζωή της σε κίνδυνο.

Μετά τα «πυρά» που δέχτηκε η Disney για την επιλογή της μαύρης ηθοποιού, Χάλι Μπέιλι, που θα υποδυθεί την Άριελ στη νέα ταινία, την απάντησή τους έδωσαν μέσω TikTok μαύρες μητέρες μικρών κοριτσιών. Η πλατφόρμα γέμισε από βίντεο με αντιδράσεις των μικρών μαύρων κοριτσιών, όταν αντιλήφθηκαν ότι η Άριελ είναι μία από αυτές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις