Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία Ρομά
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία Ρομά

Διακίνηση ναρκωτικών: Σε Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία

Μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε από το 2019 κοκαΐνη και ηρωίνη σε Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία, κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούσαν ακόμη και τα ανήλικα παιδιά τους, από 14 έως 17 χρόνων, πιστεύοντας ότι δεν θα προκαλέσουν τις υποψίες των Αρχών! Πρόκειται για τη δράση πολυμελούς οργάνωσης, με αρχηγό 40χρονο Ρομά και μέλη τουλάχιστον άλλους δέκα εννέα ομόφυλους του, εκ των οποίων με εντάλματα του ανακριτή Μεσσηνίας συνελήφθησαν σε μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας οι δώδεκα.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην ογκώδη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, περιλαμβάνονται και τρεις, ήδη έγκλειστοι των φυλακών σε προγενέστερο χρόνο, οι οποίοι φέρονται να συνεργάζονταν μέσα από τη φυλακή με τα ελεύθερα μέλη. Απίστευτο είναι επίσης το γεγονός ότι στα μέτρα αντιπαρακολούθησης που λάμβαναν για να αποφεύγουν την Αστυνομία, μέλη της οργάνωσης συγκέντρωναν(!) τους ενδιαφερόμενους αγοραστές και στη συνέχεια μετά από συνεννόηση με τον κάτοχο των ναρκωτικών οδηγούσαν έναν έναν για την αγορά!
Στη μεταφορά των ναρκωτικών έπαιρναν μέρος και τα παιδιά καθώς παρίσταναν ότι μετέφεραν σε τσάντες και σακούλες δικά τους πράγματα…

Προμήθεια από Δυτική Αττική

Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας με τη συμμετοχή της Ο.Π.Κ.Ε, έλαβαν χώρα σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Οιχαλίας Μεσσηνίας, όπου συνελήφθησαν οι 12 Ρομά, 7 άνδρες και 5 γυναίκες, ηλικίας από 22 έως 56 ετών. Ως προς τη δράση της οργάνωσης η Αστυνομίας αναφέρει ακόμη ότι «προμηθευόντουσαν ναρκωτικές ουσίες από περιοχές της Δυτικής Αττικής και τις διακινούσαν σε περιοχές της Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως  ηγετικό μέλος ήταν ο 40χρονος συλληφθείς.

Ο ρόλος του αρχηγού

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος πέρα από τη σύσταση, διεύθυνση και κατεύθυνση της οργάνωσης, ενέταξε σταδιακά και τα λοιπά μέλη, ορίζοντάς τους συγκεκριμένους ρόλους και καθήκοντα, στους άξονες της μεταφοράς, αποθήκευσης, απόκρυψης, πώλησης, παράδοσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών». Κατά τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους απόκρυψης στους χώρους διακίνησης, η οργάνωση λάμβανε εξαιρετικά και συνεχή μέτρα αντιπαρακολούθησης, καθώς πρώτα αναπτύσσονταν οι «τσιλιαδόροι» και «καθάριζαν» την περιοχή, ακολούθως συγκέντρωναν τους αγοραστές σε προκαθορισμένα σημεία και ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τους διακινητές, τους οδηγούσαν μεμονωμένα στα σημεία της τελικής αγοραπωλησίας».

Στις 500.000 ευρώ τα κέρδη

Παράλληλα, υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ. Κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των -660-, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, 7 κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες sim, 4 ναρκωτικά δισκία και 79 γραμμάρια υγρής μεθαδόνης. Τέλος, επισημαίνει η Αστυνομία, στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών για την αποδόμηση του κυκλώματος, σε προγενέστερο χρόνο, είχαν κατασχεθεί: ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -4.449,6 γραμμαρίων, ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 110,8 γραμμαρίων ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -10,3  γραμμαρίων και 44- ναρκωτικά δισκία, 2 δενδρύλλια κάνναβης, κινητά τηλέφωνα, 3 οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, κυνηγετικά όπλα, τα οποία είχαν κλαπεί και το χρηματικό ποσό των 1.795, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις