Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συρία βομβαρδισμοί: Αποκάλυψη σοκ για τον Ερντογάν
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία βομβαρδισμοί: Αποκάλυψη σοκ για τον Ερντογάν

Συρία βομβαρδισμοί: Ο Ερντογάν, μία μέρα μετά τους φονικούς σεισμούς, βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων στην σεισμόπληκτη Συρία.

Η παγκόσμια κοινότητα θρηνεί για τους χιλιάδες νεκρούς σε Τουρκία και Συρία, μετά τους δύο φονικούς σεισμούς που έσπειραν τον όλεθρο, ωστόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή, ώστε ο τουρκικός στρατός να βομβαρδίσει τους Κούρδους στη Συρία. Όπως μεταφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Ερντογάν, μία μέρα μετά τους φονικούς σεισμούς, βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων στην σεισμόπληκτη Συρία. Περιοχή που απέχει μόλις 35 χιλιόμετρα, βόρεια από το Χαλέπι, το οποίο επλήγη από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Αντί λοιπόν ο Τούρκος πρόεδρος να χρησιμοποιήσει τον στρατό για να παράσχει βοήθεια στους σεισμόπληκτους και να βοηθήσουν στα χαλάσματα, έδωσε εντολή γα βομβαρδισμό, από τον οποίο χτυπήθηκαν δύο μονάδες του συριακού στρατού και πολλοί άμαχοι. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, φαίνεται πως γκρεμίστηκαν σπίτια που γλίτωσαν από τον σεισμό. Οι βομβαρδισμοί φαίνεται πως έγιναν σε αντίποινα επιθέσεων κατά της τουρκικής μεθοριακής πόλης Κιλίς από Κούρδους αντάρτες.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις