Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / PLUS / Φάρμακο για το στρες: Μειώνει το άγχος χωρίς παρενέργειες
PLUS

Φάρμακο για το στρες: Μειώνει το άγχος χωρίς παρενέργειες

Φάρμακο για το στρες: Την καλύτερη εκτόνωση από το στρες προσφέρει το γέλιο - ένα αποτελεσματικό «φάρμακο» χωρίς ούτε μια παρενέργεια

Το γέλιο δεν φτιάχνει μόνο τη διάθεσή μας. Προκαλεί αλλαγές στη φυσιολογία του σώματος. Οι αλλαγές αυτές είναι άμεσες αλλά και μακροπρόθεσμες. Αρχικά ενεργοποιεί πολλά όργανα. Αυξάνεται η πρόσληψη οξυγόνου, ενεργοποιείται η καρδιακή λειτουργία, αλλά και οι μύες και οι πνεύμονες, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται από τον εγκέφαλο.

Καθώς γελάμε – αναφερόμαστε στο πηγαίο γέλιο – οι παλμοί της καρδιάς καθώς και η πίεση του αίματος αυξάνονται και μετά μειώνονται. Το αποτέλεσμα; Ένα ωραίο αίσθημα χαλάρωσης που μας ηρεμεί. Με το πηγαίο τρανταχτό γέλιο επιτελείται ταυτόχρονα και τόνωση της κυκλοφορίας καθώς και μυική χαλάρωση, παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση ορισμένων από τα σωματικά συμπτώματα του στρες. Πέρα από τα άμεσα οφέλη του γέλιου στην σωματική εκτόνωση από το στρες, το γέλιο και γενικότερα η ευχάριστη και χιουμοριστική στάση ζωής έχουν και μακροπρόθεσμα οφέλη στην υγεία.

Η διάθεση επηρεάζει το σώμα

Αρχικά η θετική στάση ζωής ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι αρνητικές σκέψεις μετουσιώνονται σε χημικές αντιδράσεις εντός του σώματος και μπορούν να επηρεάσουν τον οργανισμό προκαλώντας περισσότερο άγχος  και αποδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Αντίθετα, οι θετικές σκέψεις αυξάνουν την έκκριση νευροπεπτιδίων που βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες, ενώ θα μπορούσαν δυνητικά να συμβάλλουν στην καταπολέμηση και πιο σοβαρών ασθενειών. Επίσης το γέλιο δρα ως παυσίπονο. Μπορεί να απαλύνει τον πόνο ωθώντας τον οργανισμό στην έκκριση των δικών του φυσικών παυσίπονων ουσιών.

Το γέλιο μπορεί να μειώσει το άγχος

Επιπρόσθετα η ευχάριστη στάση ζωής και η αντιμετώπιση των καταστάσεων με γέλιο διευκολύνει στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, ενώ μας βοηθά να συνδεθούμε με άλλους ανθρώπους. Το γέλιο μπορεί να μειώσει το άγχος, την κατάθλιψη και να μας κάνει να νιώσουμε πιο ευτυχισμένοι. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την αυτοεκτίμησή μας. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε το καλύτερο φάρμακο για την ψυχή και το σώμα. Δεν έχετε παρά να χαμογελάσετε την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Δοκιμάστε το – θα δείτε διαφορά. Ακόμη και αν το γέλιο σας στην αρχή είναι «φτιαχτό» στην πορεία θα γίνει αληθινό και θα αποκομίσετε όλες τις ευεργετικές δράσεις για θετικής στάσης ζωής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις