Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίθεση αλιγάτορα σε άνθρωπο: Τρομακτικό βίντεο από λίμνη της Φλόριντα
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση αλιγάτορα σε άνθρωπο: Τρομακτικό βίντεο από λίμνη της Φλόριντα

Επίθεση αλιγάτορα σε άνθρωπο: Πώς σώθηκε, έχασε μέρος του κρανίου του

Μάχη με έναν αλιγάτορα 3,5 μέτρων έδωσε ένας πυροσβέστης που κολυμπούσε σε λίμνη της Φλόριντα και κατάφερε να βγει νικητής. Ο 34χρονος Χουάν Κάρλος Λα Βέρντε γύριζε ένα εκπαιδευτικό βίντεο για έναν αγώνα που διοργάνωσε η εταιρεία του για υπαίθριες περιπέτειες στη λίμνη Τονοτοσάσα, κοντά στην Τάμπα, όταν του επιτέθηκε ο αλιγάτορας. Το απίστευτο είναι πως ο έμπειρος αθλητής, έβαλε τα χέρια του μέσα στο στόμα του αλιγάτορα, πιέζοντας τα σαγόνια του για να ελευθερώσουν το κεφάλι και το στήθος του και κολύμπησε τελικά πίσω στην αποβάθρα, όπου κάλεσε ο ίδιος σε βοήθεια, πριν ένας καλός Σαμαρείτης τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ένας πιλότος drone κατέγραψε την επίθεση και την διαφυγή στις 3 Αυγούστου.

Viral: Θα ευχαριστούν για χρόνια τον Θεό που δεν βούτηξαν στην πισίνα

Ο Λα Βέρντε, πρώην αλεξιπτωτιστής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, υποβλήθηκε σε επείγουσα εξάωρη χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί η ζημιά στο κρανίο και το πρόσωπό του και να αφαιρεθεί μέρος του κρανίου του από τον εγκέφαλό του, ανέφερε η οικογένειά του σε ένα GoFundMe που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στα ιατρικά έξοδα.

https://twitter.com/IndivCincy/status/1560485707814150144

Η περιγραφή της μάχης με τον αλιγάτορα

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη δεξιά πλευρά του κρανίου του, ο Λα Βέρντε δήλωσε στο ABC πως καθώς έκανε μία βουτιά στο νερό, «το μόνο που ένιωσα ήταν λέπια, δόντια». Και ενστικτωδώς αντιστάθηκε. Όπως είπε στο δίκτυο: «Αυτό που νομίζω ότι έκανα – αυτό που ένιωσα ότι έκανα – ήταν ότι προσπάθησα αμέσως να ανοίξω τα σαγόνια του. Όταν ένιωσα τα δόντια, τότε κατάλαβα τι συνέβαινε. Καθώς προσπαθούσα να ανοίξω τα σαγόνια του, κατάλαβα ότι είτε αυτό θα κέρδιζε είτε εγώ θα έβγαινα νικητής». Ο πυροσβέστης υπέστη τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπό του – συμπεριλαμβανομένου ενός τραύματος στον εγκέφαλο. Ο Λα Βέρντε δεν έχει οστά στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού του και το σαγόνι του θα πρέπει να μείνει κλειστό για τις επόμενες εβδομάδες.

Τα πλάνα καταγράφηκαν από ένα drone που κινηματογραφούσε για έναν επερχόμενο αγώνα που διοργανώνει η εταιρεία DefeatX του Λα Βέρντε, μια εταιρεία που ενθαρρύνει την υπαίθρια δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της ποδηλασίας και της κολύμβησης. Συγκεντρώνει επίσης χρήματα για φιλανθρωπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας για τον καρκίνο. Ο Λα Βέρντε στήνει και συμμετέχει σε πολλούς υπαίθριους αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των τριάθλων.

Ο Λα Βέρντε έχασε μέρος του δεξιού κρανίου του από την επίθεση του αλιγάτορα

«Όταν ξύπνησα εκείνη τη μέρα, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να προωθήσω τον αγώνα μας. Ήθελα να φτιάξω ένα βίντεο, ήθελα να το διαδώσω, είχα ένα σχέδιο, ένα σχέδιο που διακόπηκε από 3,5 μέτρα προϊστορικής οργής» έγραψε στη λεζάντα του βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. «Και ντρέπομαι που το λέω, αλλά όταν εκείνος ο αλιγάτορας με είχε στο στόμα του, όταν διέκοπτε το σχέδιό μου για την ημέρα, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ήμουν τσατισμένος. Αλλά στη συνέχεια, με άφησε να φύγω και κολύμπησα. Πιο δυνατά από ό,τι είχα κολυμπήσει ποτέ στο παρελθόν, αλλά προς μια νέα κατεύθυνση, επειδή το σχέδιο είχε αλλάξει. Μερικές φορές στη ζωή, τα σχέδιά μας αλλάζουν. Και όταν το κάνουν, πρέπει να κολυμπήσουμε πιο δυνατά από ό,τι έχουμε κολυμπήσει ποτέ πριν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις