Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Viral: Θα ευχαριστούν για χρόνια τον Θεό που δεν βούτηξαν στην πισίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Viral: Θα ευχαριστούν για χρόνια τον Θεό που δεν βούτηξαν στην πισίνα

Στη Φλόριντα οι αλιγάτορες ζευγαρώνουν και κάνουν βόλτες και βουτιές σε ξένες πισίνες

Ένας τεράστιος αλιγάτορας στη Φλόριντα απόλαυσε την πρόωρη έλευση του καλοκαιριού – βουτώντας στην πισίνα του σπιτιού, μιας ανυποψίαστης οικογένειας. Τα ξημερώματα, η οικογένεια από το Ντιπ Κρικ της Φλόριντα ξύπνησε από τον θόρυβο και όταν βγήκαν στην αυλή τους, ανακάλυψαν έναν αλιγάτορα 250 κιλών, μήκους 3,5 μέτρων, να κάνει μπάνιο στην πισίνα τους.  Ο αρχιφύλακας Μπραντ Στέντερ δήλωσε στο CNN ότι τέτοιες συναντήσεις με αλιγάτορες δεν είναι ασυνήθιστες, ειδικά κατά την περίοδο ζευγαρώματος των αλιγάτορων την άνοιξη και το καλοκαίρι – αν και αυτός ο αλιγάτορας ξεχωρίζει για το τεράστιο μέγεθός του.

https://twitter.com/FreeStateFl/status/1528427353621266434

«Αυτό το πράγμα ήταν απλά ένα τέρας», δήλωσε ο Στέντερ. «Ήταν τεράστιο».

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στη σκηνή κάλεσαν έναν ειδικό για να περιμαζέψει τον αλιγάτορα με ασφάλεια. Με τη βοήθεια τριών αστυνομικών, χρησιμοποίησε μια θηλιά για να βγάλει τον αλιγάτορα από την πισίνα και στη συνέχεια έκλεισε με ταινία το στόμα του ώστε να μπορεί να μεταφερθεί χωρίς απρόοπτα.  Στο φορτηγό, περίμενε ένας ακόμα αλιγάτορας 3 μέτρων, και το ζώο τοποθετήθηκε σε ξεχωριστό τρέιλερ.  Ο Στέντερ δήλωσε στο CNN ότι αυτή ήταν μόνο μία από τις πολλές κλήσεις για αλιγάτορες στις οποίες ανταποκρίθηκε αυτή την εβδομάδα «Ορκίστηκα να πολεμήσω το έγκλημα, εδώ πολεμώ δεινόσαυρους», δήλωσε χαριτολογώντας ο αστυνομικός.

Οι δύο αλιγάτορες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην κοντινή πόλη Μιουζ, η οποία είναι πιο κατάλληλη για τους αλιγάτορες. Ο Στέντερ συνέστησε στους πολίτες να μείνουν μακριά αν συναντήσουν έναν αλιγάτορα.  «Δεν πρόκειται να σας επιτεθούν, αρκεί να μην τους πλησιάσετε», είπε. «Τις περισσότερες φορές θα συνεχίσουν το δρόμο του». Κατά την περίοδο ζευγαρώματος των αλιγάτορων, εξήγησε, τα ζώα γίνονται πιο δραστήρια, ταξιδεύοντας προς αναζήτηση συντρόφων. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη πιθανότητα συνάντησης ανθρώπου-αλιγάτορα, με τα πλάσματα να εμφανίζονται σε πισίνες, κάτω από οχήματα και κοντά σε σπίτια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις