Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κωνσταντίνος Τζούμας πέθανε: Απεβίωσε ο ηθοποιός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός
ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Τζούμας πέθανε: Απεβίωσε ο ηθοποιός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός

Κωνσταντίνος Τζούμας πέθανε: «Πάλευε» για χρόνια με τον καρκίνο

Σε ηλικία 78 ετών απεβίωσε σήμερα ο ηθοποιός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός Κωνσταντίνος Τζούμας. Ο γνωστός ηθοποιός, έδινε μάχη εδώ και αρκετά χρόνια με τον καρκίνο. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1944 και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη. Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί στις ταινίες: Γλυκιά Συμμορία, Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα, Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 – 1927, Ακροπόλ, Οι απέναντι, Ρεμπέτικο, «Happy day» και Ο δράκουλας των Εξαρχείων. Στο θέατρο έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως Περιμένοντας τον Γκοντό, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, «Εγώ δεν…» και Κ.Π.Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος.

Στην τηλεόραση έχει κάνει guest εμφανίσεις στις σειρές: Οι Απαράδεκτοι, Οι Τρεις Χάριτες, Οι Μεν και οι Δεν και Δύο Ξένοι, αλλά και πρόσφατα στη σειρά «Έτερος Εγώ». Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός σε καθημερινή εκπομπή στον σταθμό «Εν Λευκώ» και έχει εκδώσει τρία αυτοβιογραφικά βιβλία. Είχε δώσει επίσης τη φωνή του σε αρκετές ταινίες κινουμένων σχεδίων με πιο χαρακτηριστικό το ρόλο του ως «Άδης» στην ταινία «Ηρακλής: Πέρα από τον Μύθο» της Disney.

Δημοφιλής ήταν και η πρωινή του ραδιοφωνική εκπομπή «Café Society» στον σταθμό En Lefko. Όταν εξέδωσε τα τρία του βιβλία, «Ως εκ θαύματος» (2008), «Complete Unknown»(2009) και «Πανωλεθρίαμβος» (2010) άρχισε να δίνει μπαράζ συνεντεύξεων εκτινάσσοντας τη δημοφιλία του στα ύψη χάρη σε έναν απενοχοποιημένο λόγο. Είχε πει χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τον εαυτό του: «Το δήθεν εμπεριέχει μια παράσταση. Δίνεις μια παράσταση για τους άλλους, για να δείξεις ότι είσαι κάτι άλλο από αυτό που νομίζεις ότι είσαι, γιατί δεν αντέχεις αυτό που είσαι. Πάρα πολλά όμορφα πράγματα, όμως, ξεκίνησαν από κάτι δήθεν, για να καταλήξουν σε κάτι ουσιαστικό».

Κωνσταντίνος Τζούμας: Το αντίο του Άγγελου Παπαδημητρίου στον Κωνσταντίνο Τζούμα

Το αντίο στον Κωνσταντίνο Τζούμα είπε μέσα από ανάρτησή του ο Άγγελος Παπαδημητρίου, με τον οποίο ήταν στενός φίλος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε: «Αντίο βρε Κωνσταντίνε» προσθέτοντας μία φωτογραφία του ηθοποιού από το 2021, όπως σημείωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις