Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ανίτα Άλβαρεζ λιποθυμία: Η απόφαση της FINA μετά το δραματικό επεισόδιο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανίτα Άλβαρεζ λιποθυμία: Η απόφαση της FINA μετά το δραματικό επεισόδιο

Ανίτα Άλβαρεζ λιποθυμία: Στην 9η θέση οι ΗΠΑ και στην 8η η Ελλάδα

Παρότι οι εξετάσεις της ήταν καλές και η ομοσπονδία των ΗΠΑ είχε ανάψει το πράσινο φως για την συμμετοχή της Ανίτα Άλβαρεζ στον τελικό του ομαδικού της καλλιτεχνικής κολύμβησης της Βουδαπέστης η FINA δεν της το επέτρεψε. Η παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου μετά από σύσκεψη με Αμερικανούς αξιωματούχους ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει στην Ανίτα να αγωνιστεί ξανά δύο ημέρες μετά από το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στη Βουδαπέστη και μέσα στο νερό εν ώρα αγώνα. «Κατά τη γνώμη μας – εξηγεί η Selina Shah – γιατρός της αμερικανικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης – θα μπορούσε να αγωνιστεί, είναι απόλυτα ικανή να το κάνει. Αισθάνεται καλά σωματικά. Τώρα είναι λυπημένη για την απόφαση. Αλλά θα στηρίξει την ομάδα. Εμείς ακόμα δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα της FINA».

O Adam Andrasko, που είναι διευθύνων σύμβουλος των ΗΠΑ στην καλλιτεχνική κολύμβηση είπε για το θέμα: «Είμαστε πολύ ευγνώμονες που η Ανίτα είναι υγιής. Είναι μια τρομερή ανταγωνίστρια και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για αυτήν. Είναι λυπηρό που δεν θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στον τελικό αλλά θα επιστρέψει στην πισίνα στο εγγύς μέλλον και θα μας εμπνεύσει όλους για άλλη μια φορά».

Η αθλήτρια πριν από την απόφαση είχε γράψει στο Instagram,

«Σας ευχαριστώ όλους. Σύντομα θα δώσουμε μια πλήρη ενημέρωση. Αλλά στο μεταξύ να ξέρετε ότι είμαι καλά και υγιής! Εκτιμώ όλα τα μηνύματα υποστήριξης και ελπίζω όλοι να σεβαστούν ότι εγώ και η ομάδα μου έχουμε ακόμη δύο ημέρες στη διοργάνωση, για να εστιάσουμε εδώ στη Βουδαπέστη». Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ κατέλαβε την 9η θέση στον τελικό του ομαδικού ενώ η Ελλάδα απαρτιζόμενη από τις Μαρία Αλζιγκούζη, Ελένα Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου και Αντριάνα Μισίκεβιτς, βαθμολογήθηκε με 88,1667 και ήταν 8η. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Κίνα με 96,7000 βαθμούς, με δεύτερη την Ουκρανία (95,0000β.) και τρίτη την Ιαπωνία (93,1333β.).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις