Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σκωτία – Ουκρανία 1 – 3: Τα πρώτα χαμόγελα ελπίδας από την έναρξη του πολέμου
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σκωτία – Ουκρανία 1 – 3: Τα πρώτα χαμόγελα ελπίδας από την έναρξη του πολέμου

Σκωτία - Ουκρανία 1 - 3: Η πολύπαθη Ουκρανία χαμογέλασε ξανά

Η πολύπαθη Ουκρανία χαμογέλασε ξανά! Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας νίκησε την Σκωτία με 3-1 μέσα στον “Χάμπντεν” της Γλασκώβης -στο πρώτο της αγώνα μετά την ρωσική εισβολή– και θα αντιμετωπίσει στις 5 Ιουνίου στο Κάρντιφ την Ουαλία, για ένα “εισιτήριο” για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Η Ουκρανία ήταν η… καλύτερη ομάδα στο “Χάμπντεν Παρκ” και -σκοράροντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο- πήρε τον νοκ-άουτ ημιτελικό κόντρα στην Σκωτία (3-1), για τα μπαράζ του παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Η Ουκρανία είχε ξεκάθαρη υπεροχή στο πρώτο μέρος και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια, προηγούμενη με 1-0. Στο 33′ ο Μαλινόφσκι έβγαλε απίθανη μακρινή μπαλιά και Γιαρμολένκο άνοιξε το σκορ. Με την έναρξη της επανάληψης (49′) οι φιλοξενούμενοι… πανηγύρισαν ξανά, με τον Γιάρεμπτσουκ να κάνει το 0-2 με κεφαλιά. Από το 60′ και μετά η Σκωτία ανέβασε την πίεση της στα αντίπαλα καρέ, έγινε επικίνδυνη και στο 67′ είδε τον ΜακΓκιν να μην μπορεί να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά. Η Ουκρανία, πάντως, δεν κλείστηκε στα καρέ της και στο 71′ είδε τον Τσιγκάνοφ να μην μπορεί να νικήσει τον Γκόρντον, με σουτ μέσα από την περιοχή.

Τα γκολ στο 79′ και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων

Στο 79′ η Σκωτία κατάφερε να μειώσει σε 2-1. Ο ΜακΓκρέγκορ έπιασε το δυνατό σουτ, ο Μπούστσαν δεν εκτίμησε καλά την πορεία της μπάλας, δεν μπόρεσε να την ελέγξει και αυτή -παρά την προσπάθεια του Στεπανένκο- κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Το ματς πήρε μια.. άγρια ομορφιά στα τελευταία του λεπτά, η Σκωτία τα έδωσε όλα για την ισοφάριση, αλλά τελικά η Ουκρανία έφτασε στο τελικό 1-3, με τον Ντόβμπικ να σκοράρει στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

 

 

Αγκαλιά με την ουκρανική σημαία

Αγκαλιά με μια τεράστια σημαία της Ουκρανίας κάθε παίκτης των φιλοξενούμενων, την ώρα που στην εξέδρα του “Χάμπντεν Παρκ” οι φίλοι της ομάδας τραγούδησαν με πάθος τον εθνικό τους ύμνο. Ο χθεσινός αγώνας ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 24 Μαρτίου, όμως -λόγω του πολέμου που έκανε η Ρωσία στην Ουκρανία- το ματς αναβλήθηκε από την FIFA.

Στον πρώτο τους αγώνα στην εθνική, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα, οι παίκτες της Ουκρανίας εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, καλυμμένοι ο καθένας με μια ουκρανική σημαία. Την ίδια στιγμή, η εξέδρα της Ουκρανίας είχε πολύ έντονο… παλμό, με τους φιλάθλους να φωνάζουν στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις