Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τζέισον Μόμοα: Η δημόσια «απολογία» του για τη φωτογράφιση στην «Καπέλα Σιστίνα»
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζέισον Μόμοα: Η δημόσια «απολογία» του για τη φωτογράφιση στην «Καπέλα Σιστίνα»

Τζέισον Μόμοα: «Εμείς δεν μπορούμε να βγάλουμε φωτογραφίες εκεί μέσα, αλλά οι celebrities μπορούν», σχολίασαν οι χρήστες».

Άσχημες εντυπώσεις και αρνητικές αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση του γνωστού ηθοποιού Τζέισον Μομόα να φωτογραφηθεί μέσα στο παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατιού «Καπέλα Σιστίνα», που βρίσκεται στην επίσημη κατοικία του Πάπα στο Βατικανό, καθώς ο κανονισμός αναφέρει πως απαγορεύεται αυστηρά στους επισκέπτες να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο μέσα στον ναό. Ο Τζέισον Μομόα όμως τράβηξε φωτογραφίες, απαθανατίστηκε με φίλους και παρισταμένους και ανάρτησε κιόλας τα στιγμιότυπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γεγονός, προκαλώντας αντιδράσεις.

Κάποιες από αυτές ήταν θετικές, καθώς οι διαδικτυακοί του φίλοι έσπευσαν να του ευχηθούν να περάσει όμορφα στο ταξίδι του στην Ιταλία. Υπήρξαν όμως κι αυτοί που κατέκριναν την κίνησή του. «Εμείς δεν μπορούμε να βγάλουμε φωτογραφίες εκεί μέσα, αλλά οι celebrities μπορούν. Δεν έχω τίποτα εναντίον του Μομόα (τον θαυμάζω μάλιστα), αλλά αυτό είναι άδικο», έγραψε ένας χρήστης στα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία του. Ο ίδιος είχε σχολιάσει στη λεζάντα της φωτογραφίας του: «Σ’ αγαπώ Ιταλία. Πόσο πιο όμορφα να ξεκινήσεις τη μέρα σου από το να απολαύσεις τη Ρώμη».

Η απολογία

Βλέποντας ωστόσο τα αρνητικά σχόλια, ο Τζέισον Μόμοα θέλησε να απολογηθεί στους διαδικτυακούς του φίλους και το έκανε με ένα βίντεο. «Αν νιώσατε ότι δεν σέβομαι τον πολιτισμό σας, δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Ήρθα εδώ όταν ήμουν 19 ή 20 ετών για να ζήσω τη μαγεία της Καπέλα Σιστίνα. Πάντα το ήθελα και τώρα που το μπορώ, έφερα εδώ τους φίλους μου, γιατί είχαμε μόλις λίγες ημέρες άδεια να απολαύσουμε αυτά τα μέρη», είπε στο βίντεο που δημοσίευσε.

 

«Στη συνέχεια, κάποιοι άνθρωποι θέλησαν να βγάλουν φωτογραφίες μαζί μου, γεγονός που μου φάνηκε περίεργο. Έρχεσαι στο Βατικανό και παρά την έκπληξη που σου προκαλεί, εσύ θες να βγάλεις φωτογραφία μαζί μου;», πρόσθεσε. «Σέβομαι πολύ τον χώρο αυτό και ζήτησα άδεια, νόμιζα ότι αυτό θα ήταν εντάξει. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να κάνω κάτι που φανερώνει ασέβεια για την κουλτούρα του άλλου. Αν το έκανα όμως, ζητώ συγγνώμη. Δεν ήταν η πρόθεσή μου αυτή. Πλήρωσα για να ζήσω αυτή τη στιγμή κι έκανα μια γενναία δωρεά στην εκκλησία. Σας αγαπώ και συγγνώμη, αν πρόσβαλα κάποιον», είπε κλείνοντας στο μήνυμά του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις