Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρώην γαμπρός Πούτιν: Με νέα σύντροφο στο Ντουμπάι
ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην γαμπρός Πούτιν: Με νέα σύντροφο στο Ντουμπάι

Προκαλεί ο πρώην γαμπρός του Πούτιν -Με νέα σύντροφο στο Ντουμπάι, κόρη στρατηγού των μυστικών υπηρεσιών

Ο νεότερος δισεκατομμυριούχος της Ρωσίας και πρώην γαμπρός του Πούτιν, γιόρτασε τα γενέθλιά του στο Ντουμπάι με την πλούσια κόρη ενός στρατηγού της FSB. Ο Κιρίλ Σαμάλοφ, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ήταν παντρεμένος στο παρελθόν με την Κατερίνα Τικόνοβα, την δεύτερη κόρη του Ρώσου προέδρου, διοργάνωσε πολυτελές πάρτι γενεθλίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Ενώ όλοι στη χώρα σφίγγουν τα ζωνάρια τους και οι επιχειρήσεις και η βιομηχανία διατελούν βασικούς ρόλους για τη διάσωση της οικονομίας, ο πρώην γαμπρός του Πούτιν, δισεκατομμυριούχος μέτοχος της Sibur (γίγαντας πετροχημικών), Κιρίλ Σαμάλοφ, απολαμβάνει τη ζωή του» ανέφερε το κανάλι VchK-OGPU στο Telegram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anastasia Zadorina (@azadorina)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anastasia Zadorina (@azadorina)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anastasia Zadorina (@azadorina)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anastasia Zadorina (@azadorina)

Κόρη στρατηγού των μυστικών υπηρεσιών η νέα του σύντροφος

Η νέα του σύντροφος αναφέρεται πως είναι η 33χρονη Αναστάζια Ζαντόρινα, κότρη ενός ισχυρού στρατηγού των μυστικών υπηρεσιών της FSB, που διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. Η Ζαντορίνα, μάλιστα, ήταν αυτή που διοργάνωσε το πάρτι των 40ων γενεθλίων του στον πύργο Burj Al Arab στο Ντουμπάι, μακριά από την καταθλιπτική ατμόσφαιρα στη Μόσχα, λένε τα δημοσιεύματα.

Το πάρτι «ήταν μόνο για την ελίτ και πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες αυξημένης μυστικότητας, δεδομένων των τρεχόντων γεγονότων στην Ουκρανία» εξήγησε το κανάλι. «Μαζί με τον Σαμάλοβ, τους καλεσμένους υποδέχθηκε το νέο του πάθος – η κόρη του στρατηγού της FSB, Αναστάζια Ζαντορίνα. Πηγές λένε ότι σύντομα θα γίνει γάμος».

Οι δύο πρώην γάμοι του – Ο ένας με την κόρη του Πούτιν

Όσον αφορά στον γάμο του με την κόρη του Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγεται ότι κατέρρευσε όταν ο 40χρονος ξεκίνησε μια σχέση με την επενδυτή jet setting Ζάνα Βόλκοβα, με έδρα το Λονδίνο. Το ζευγάρι χώρισε πέρυσι, με πηγή κοντά στον δισεκατομμυριούχο και γιο ενός από τους παλαιότερους φίλους του Πούτιν, είπε πως «αγαπούσε πολύ τη Ζάνα» αλλά είχε αμφισβητήσει την προσπάθειά της να αποκτήσει βρετανική υπηκοότητα, την στιγμή που σε εκείνον επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη Δύση για τις σχέσεις του με το Κρεμλίνο.

Όσο για τη νέα του σύντροφο, δηλώνει επιχειρηματίας, και ιδρύτρια του brand υψηλής ραπτικής anastaiAZadorina καθώς και του ZASPORT, του outfit της ρωσικής ολυμπιακής ομάδας. Έχει σχεδιάσει επίσης μπλουζάκια με πατριωτικά συνθήματα προπαγάνδας, που αναφέρονταν στους πυραύλους του Πούτιν, με τη λεζάντα: «Τα Topol δε φοβούνται τις κυρώσεις».

Σε ρεπορτάζ του το κανάλι VchK-OGPU αναφέρει: «Ο Κιρίλ έφυγε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρέα με την κόρη του στρατηγού της FSB, την ιδρύτρια του ρωσικού ολυμπιακού brand, Αναστάζια Ζαντορίνα, πριν από σχεδόν μία εβδομάδα. Το ζευγάρι ξεκουράζεται και περνάει τα πρωινά του στην παραλία και τα βράδια με καραόκε». Υπενθυμίζεται πως το Ντουμπάι θεωρείται πως έχει αντικαταστήσει το Λονδίνο ως προορισμός των εκατομμυριούχων Ρώσων καθώς επιβάλλονται οι κυρώσεις.

Ο πατέρας της Ζαντορίνα είναι ο ισχυρός συνταγματάρχης Μικαήλ Σέκιν, υπεύθυνος για την προμήθεια του εξοπλισμού στους πράκτορες της FSB. Η κόρη του φέρεται να αποφοίτησε από το Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας – έναν χώρο εκπαίδευσης για μελλοντικούς κορυφαίους διπλωμάτες και κατασκόπους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anastasia Zadorina (@azadorina)

Πώς απέκτησε την περιουσία του ο Σαμάλοβ

Ο πατέρας του Σαμάλοβ, Νικολάι, οδοντίατρος της σοβιετικής εποχής και ο Πούτιν ήταν παλιοί γείτονες κοντά στην Αγία Πετρούπολη τη δεκαετία του 1990. Έγινε πλούσιος όταν απέκτησε μερίδιο στην Bank Rossiya, όπως και άλλοι συνεργάτες του Πούτιν. Προτού καν αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο, ο Κιρίλ διορίστηκε επικεφαλής Νονικός Σύμβουλος της Gazprom το 2002. Ήταν μόλις 20 ετών τότε. Τρία χρόνια αργότερα, έγινε «Επικεφαλής Νομικός Σύμβουλος» στην Gazprombank, τότε ακόμα θυγατρική της Gazprom πριν ενταχθεί στη Sibur, τη μεγαλύτερη πετροχημική εταιρεία της χώρας ως αντιπρόεδρος το 2008.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα, η Ζαντορίνα είναι αυτή που διοργάνωσε το πάρτι γενεθλίων για τον αγαπημένο της

Ο πατέρας του, Νικολάι, στενός φίλος του καθεστώτος του Πούτιν, παραμένει αναπληρωτής πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και είναι μέτοχος της Bank Rossiya, την οποία αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών είχαν προηγουμένως αποκαλέσει «προσωπική τράπεζα» για την ελίτ της Ρωσίας και επλήγη με κυρώσεις.

Η περιουσία του Κιρίλ άρχισε να εκτοξεύεται στα ύψη αμέσως μετά το γάμο του με την κόρη του Βλαντιμίρ Πούτιν, μια ανταγωνιστική χορεύτρια που βοήθησε στην επίβλεψη της επέκτασης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, τώρα στη φυλακή, είχε ισχυριστεί ότι ο Κίριλ έγινε ο νεότερος δισεκατομμυριούχος της Ρωσίας μετά από ένα «γαμήλιο δώρο 380 εκατομμυρίων δολαρίων», όταν απέκτησε μερίδιο στην Sibur για μόλις 100 δολάρια.

«Ζαλίζουν» τα δώρα στο γάμο του με την κόρη του Πούτιν

Όταν παντρεύτηκε την κόρη του Πούτιν, το ζευγάρι έλαβε γαμήλιο δώρο μια έπαυλη στο Μπιαρίτζ αξίας 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και ένα ακίνητο κοντά στη Μόσχα, όπου η ανακαίνιση έφτασε σχεδόν τα 8 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα email που διέρρευσαν από το ερευνητικό κατάστημα iStories.Το Μπιαρίτζ είναι γνωστό ότι είναι ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός για τους πλούσιους Ρώσους. Μάλιστα, στο Μπιαρίτζ βρισκόταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν όταν ενημερώθηκε από τον Μπόρις Γέλτσιν πως θα γινόταν ο διάδοχός του.

Ο Κιρίλ ήταν γνωστό πως απολάμβανε μια πολυτελή ζωή τόσο στην πατρίδα του όσο και στο εξωτερικό και αυτός και η τότε σύζυγός του, Κατερίνα, είχαν σχεδιάσει να ζήσουν μια πολυτελή κοινή ζωή στη Ρωσία και τη Γαλλία. Το ζευγάρι, μάλιστα, φέρεται να ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για την επίπλωση των ακινήτων τους. Μάλιστα, όπως λέγεται, ξόδεψαν σχεδόν 54.300 ευρώ για ένα χαλί και πάνω από 5.000 λίρες για ιαπωνικά βιβλία. Η Ζάνα Βόλκοβα, δεύτερη σύζυγός του, θα ισχυριστεί αργότερα πως ο Κιρίλ ενδιαφερόταν πάντα για «κορίτσια με πλούτη, αυτοπεποίθηση και χωρίς υλικά προβλήματα».

Τέλος, πηγές υποστηρίζουν πως η οικογένεια Σαμάλοφ έχει αγάπη για τα αυτοκίνητα. Μάλιστα, ο Κιρίλ και ο μεγαλύτερος αδερφός του Γιούρι, λέγεται ότι συμμετείχαν τακτικά σε ράλι στη Μόσχα και πηγαίνουν σε αυτά με μια σπάνια Mercedes του 1930.Οι αδερφοί Σαμάλοφ είναι γνωστό ότι έχουν βαθιές σχέσεις με άλλα μέλη της ελίτ Πούτιν που αναμόρφωσαν την οικονομία της Ρωσίας τη δεκαετία του 2000 και έκαναν προσωπική περιουσία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις