Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλίδα δημοσιογράφος – τζιχαντιστές: Η Οφελί Μενιέ δέχεται απειλές για αποκεφαλισμό
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλίδα δημοσιογράφος – τζιχαντιστές: Η Οφελί Μενιέ δέχεται απειλές για αποκεφαλισμό

Γαλλίδα δημοσιογράφος - τζιχαντιστές:Το ντοκιμαντέρ «Zone Interdite», που προβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου, αφορά στην ισλαμιστική επιρροή στη φτωχή πόλη του Roubaix

Απειλές για τη ζωή της δέχτηκε η Γαλλίδα δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ, μετά τη μετάδοση ενός ντοκιμαντέρ για την επιρροή του Ισλάμ, στο ιδιωτικό κανάλι M6. Το ντοκιμαντέρ «Zone Interdite», που προβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου, αφορά στην ισλαμιστική επιρροή στη φτωχή πόλη του Roubaix στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας, σύμφωνα με πληροφορίες από τους «The Times». Ωστόσο, το όνομα της δημοσιογράφου δεν άρχισε να απασχολεί μόνο λόγω των απειλών που δέχτηκε αλλά η 34χρονη δημοσιογράφος βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στο πλαίσιο για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, αφού της παρασχέθηκε αστυνομική προστασία για το ντοκιμαντέρ που σχετίζεται με τον αντίκτυπο του ριζοσπαστικού Ισλάμ.

Οι απειλές για αποκεφαλισμό

Η Οφελί Μενιέ βρήκε ένα εστιατόριο όπου δίνονται στις γυναίκες ειδικοί χώροι για να φάνε μακριά από τους άνδρες και ένα κατάστημα παιχνιδιών που πουλά απρόσωπες κούκλες, καθώς σύμφωνα με τις αυστηρές ερμηνείες του Ισλάμ, απαγορεύεται η απεικόνιση χαρακτηριστικών του προσώπου.

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος, σύμφωνα με τη Daily Mail, μίλησε επίσης, με τον 26χρονο Αμινέ Ελμπαχί, έναν μουσουλμάνα δικηγόρο από το Roubaix που βοήθησε να αποκαλυφθεί ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που έλαβε 53.000 λίρες (δημόσιο χρήμα) για να διδάξει φτωχά παιδιά, αλλά κατηγορήθηκε ότι διέδιδε ισλαμικές διδασκαλίες.

Ο Ελμπαχί μίλησε κατά της επιρροής του ριζοσπαστικού Ισλάμ στο ντοκιμαντέρ και τώρα χαρακτηρίστηκε «άπιστος» ενώ απειλήθηκε και με αποκεφαλισμό. Σημειώνεται πως είναι επίσης, υπό αστυνομική φρουρά. «Με απειλούν με αποκεφαλισμό, επειδή είπα την αλήθεια με ακάλυπτο το πρόσωπό μου. Αναφέρθηκε στην αδράνεια του δημάρχου», είπε ο 26χρονος Αμινέ Ελμπαχί. Απειλές κατά της ζωής της, ότι δηλαδή θα τη σκοτώσουν αποκεφαλίζοντάς τη, δέχτηκε και η Γαλλίδα δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ.

Γιατί αντιδρούν οι πολίτες στη Γαλλία, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ

Η είδηση ότι και οι δύο έχουν δεχθεί απειλές, σύμφωνα με τη Daily Mail, έχει προκαλέσει την έντονη κατακραυγή των πολιτών στη Γαλλία, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο τρόπος σύμφωνα με τον οποίο ιδρύθηκε η σύγχρονη δημοκρατία απειλείται από θρησκευτικές ιδεολογίες που εισήχθησαν από μετανάστες από το εξωτερικό. Πάντως, ο Έρικ Ζέμουρ, ακροδεξιός σχολιαστής και αντίπαλος του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει καταδικαστεί δύο φορές για εγκλήματα μίσους για δηλώσεις σχετικά με το Ισλάμ, έσπευσε να ευθυγραμμιστεί με τη Μενιέ αφού αποκαλύφθηκε ότι είχε απειληθεί.

«Η Οφελί Μενιέ βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο», δήλωσε το Σάββατο, καθώς το ντοκιμαντέρ άρχισε να συγκεντρώνει ευρεία προσοχή. «Αυτό συμβαίνει όταν δείχνεις στους Γάλλους τον εξισλαμισμό της χώρας μας. Εκατομμύρια πατριώτες την ευχαριστούν για το θάρρος της», προσέθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις