Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

28

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαξ Φερστάπεν – Λιούις Χάμιλτον: Τι συμβαίνει ανάμεσα στους δύο οδηγούς;
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μαξ Φερστάπεν – Λιούις Χάμιλτον: Τι συμβαίνει ανάμεσα στους δύο οδηγούς;

Μαξ Φερστάπεν - Λιούις Χάμιλτον: Όλα θα κριθούν στην αγώνα της Κυριακής στην πίστα των Εμιράτων.

Πολλά λέγονται και γράφονται φέτος για τη μεγάλη κόντρα ανάμεσα στον Max Verstappen και τον Lewis Hamilton. Οι υποστηρικτές των δύο πλευρών βλέπουν τα πράγματα από τη δική τους, μονοδιάστατη οπτική γωνία, οι ουδέτεροι απολαμβάνουν τη μητέρα των μαχών με δύο σπουδαίους οδηγούς, σε μία σπουδαία μάχη. Όμως στον… πόλεμο, συχνά επιστρατεύονται τακτικές κάθε είδους και για αυτές μίλησε ο Bernie Ecclestone στο AFP. Ο άνθρωπος που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κινούσε τα νήματα και έκανε τη Formula 1 αυτό που είναι σήμερα, μίλησε για τη σπουδαία χρονιά που διανύουμε και είχε μία ενδιαφέρουσα άποψη σχετικά με τη στρατηγική της Mercedes έναντι του Ολλανδού οδηγού.

Ο Ecclestone είπε: «Ο Max είναι ακόμα παιδί εν συγκρίσει με τον Lewis και το χειρότερο είναι πως ο Lewis έχει μία ολόκληρη καμπάνια επικοινωνίας να δουλεύει για χάρη του. Τα βάζουν κάθε φορά με τον Max και παράλληλα, ασκούν πίεση προς τον διευθυντή του αγώνα. Ακόμα και ο Toto επικοινωνεί συνέχεια μαζί του. Ο Max έχει να αντιμετωπίσει κάτι μεγαλύτερο από την πρόκληση του αγώνα, αφού του κάνουν bullying και δεν παίζουν δίκαια. Παίζουν ένα ψυχολογικό παιχνίδι». Στο παιχνίδι είναι και αυτά – ένας παγκόσμιος πρωταθλητής πρέπει να μπορεί να ξεπερνάει και τέτοιες ψυχολογικές πιέσεις. Αλλιώς δεν αξίζει να είναι πρωταθλητής.

Ο Lewis έχει χτίσει χαρακτήρα

Για τον Ecclestone, o Hamilton είναι πιο «έτοιμος» αφού η ιστορία του στη Formula 1, ειδικά η πρόσφατη με τα χρώματα της Mercedes, αποτελούν ιδανικό εφόδιο για να τον οδηγήσει στο όγδοο πρωτάθλημα. Ο Ecclestone είπε σχετικά: «Ο Max έχει μερικά χρόνια στο ενεργητικό του, όμως δεν έχει τα χρόνια στις πίστες που έχει ο Lewis.

Ο Lewis έχει χτίσει χαρακτήρα και το να ξέρει τόσα χρόνια πως μπορεί να κερδίσει κάθε αγώνα καθώς η Mercedes κυριαρχούσε, τον έκανε πολύ πιο δυνατό χαρακτήρα. Για τον Max, αυτή είναι η πρώτη χρονιά που έχει ένα αυτοκίνητο ικανό να κερδίζει συχνά, μέχρι τώρα δεν ήταν ανταγωνιστικό». Τα λόγια σε λίγο δεν θα έχουν σημασία, η δράση μεταφέρεται στην πίστα των Εμιράτων και την Κυριακή θα έχουμε παγκόσμιο πρωταθλητή. Νέο ή τον γνώριμο; Θα μάθουμε σε ένα 24ωρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις