Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία – εμβολιασμοί παιδιών: Ξεκινούν στις 16/12 – Αφορά τις ηλικίες 5-11 ετών
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία – εμβολιασμοί παιδιών: Ξεκινούν στις 16/12 – Αφορά τις ηλικίες 5-11 ετών

Ιταλία - εμβολιασμοί παιδιών: Το πράσινο φως για να ξεκινήσουν στις ηλικίες 5-11 ετών έδωσε ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκου.

O εμβολιασμός κατά του κορvωοϊού των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών πρόκειται να ξεκινήσει στις 16 Δεκεμβρίου, έπειτα από το «πράσινο φως» που άναψε ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκου. Σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, οι δόσεις που αναμένεται να σταλούν στην Ιταλία, σε μια πρώτη φάση, είναι 1,5 εκατομμύριο, ενώ τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί νέα αποστολή.

Αρχικά, ως ημερομηνία έναρξης της νέας εμβολιαστικής εκστρατείας είχε οριστεί η 23η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με νέα εκτίμηση, τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας στην Ιταλία είναι 3,6 εκατομμύρια, και ο στόχος που έχει τεθεί είναι να προστατευθεί με τον εμβολιασμό από το 50% μέχρι το 70% του συνόλου.

Οι ετοιμασίες

Οι διάφορες περιφέρειες της χώρας ετοιμάζονται να δημιουργήσουν ειδικά εμβολιαστικά κέντρα, αφιερωμένα μόνον στους πολίτες μικρότερης ηλικίας. Στην ευρύτερη περιφέρεια της Ρώμης, αναμένεται να λειτουργήσουν σύντομα 78 νέα κέντρα εμβολιασμού, μόνον για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Υπενθυμίζεται ότι, στην Ιταλία από τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του εκπαιδευτικού προσωπικού και των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στα σχολεία, των μελών των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων και του διοικητικού προσωπικού των νοσοκομείων. Οι υγειονομικοί είναι ήδη υποχρεωμένοι να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού.

Δείτε ακόμη

Η Γερμανία επιβάλλει lockdown σε ανεμβολίαστους και καθιερώνει υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο

Εκεί όπου μια μέρα μπορεί να διαρκεί μόλις 48 λεπτά: Ένα μαγικό tβίντεο από την απόκοσμη φινλανδική ύπαιθρο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις