Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γερμανία – λοκντάουν στους ανεμβολίαστους:Κλείνει η χώρα, Πιο σκληρά μέτρα ζητά η Μέρκελ
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία – λοκντάουν στους ανεμβολίαστους:Κλείνει η χώρα, Πιο σκληρά μέτρα ζητά η Μέρκελ

Λοκντάουν για ανεμβολίαστους - Γερμανία: Οι ανακοινώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ και του νέου καγκελάριου Όλαφ Σολτς με τους περιφερειακούς ηγέτες.

Υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού από τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Επίσης, η Γερμανία θα επιβάλλει επιπλέον περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο στις κοινωνικές επαφές για τους μη εμβολιασμένους, που μπαίνουν σε ιδιότυπο καθεστώς lockdown. Παράλληλα, οι ντίσκο και τα κλαμπ θα πρέπει να κλείσουν, εάν οι αριθμοί των κρουσμάτων ξεπεράσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό, είπε η καγκελάριος, που προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή».

Οι ανακοινώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ και του νέου καγκελάριου Όλαφ Σολτς με τους περιφερειακούς ηγέτες, με στόχο να υπάρξει οδικός χάρτης για τη χώρα. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή καταγράφει πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, ενώ τα επίπεδα εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλότερα απ’ ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

 

Η κατάσταση περιπλέκεται από την τρέχουσα μεταβατική περίοδο στη Γερμανία

Αν και η υγειονομική κατάσταση στη χώρα παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες μικρή βελτίωση, συνολικά είναι ανησυχητική, με δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα covid-19 να καταγράφονται καθημερινά και τον δείκτη επίπτωσης επτά ημερών να ξεπερνά τις 440 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, την ώρα που πολλά νοσοκομεία βρίσκονται στα πρόθυρα κορεσμού.

Η κατάσταση περιπλέκεται από την τρέχουσα μεταβατική περίοδο στη Γερμανία, καθώς η Μέρκελ αποχωρεί από την καγκελαρία και ο Όλαφ Σολτς αναμένεται να εκλεγεί νέος καγκελάριος από την Μπούντεσταγκ την επόμενη εβδομάδα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις