Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λευκορωσία – μεταναστευτικό: Παραδοχή Λουκασένκο ότι βοήθησε τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκορωσία – μεταναστευτικό: Παραδοχή Λουκασένκο ότι βοήθησε τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα

Λευκορωσία - μεταναστευτικό: Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο σε συνέντευξή του στο BBC δήλωσε ότι είναι «απολύτως πιθανό» ο στρατός του να βοήθησε τους μετανάστες να περάσουν στην Πολωνία.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο σε συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, δήλωσε ότι είναι «απολύτως πιθανό» ο στρατός του να βοήθησε τους μετανάστες να περάσουν στην Πολωνία. Παράλληλα ο Αλεξάντρ Λουκασένκο αρνήθηκε ότι κάλεσε τους χιλιάδες μετανάστες στην Λευκορωσία για να προκαλέσει κρίση στα σύνορα.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Λουκασένκο σε συνέντευξή του στο BBC:«Νομίζω ότι αυτό είναι απολύτως πιθανό. Είμαστε Σλάβοι. Έχουμε καρδιά. Τα στρατεύματά μας γνωρίζουν ότι οι μετανάστες πηγαίνουν στη Γερμανία», ενώ πρόσθεσε: «Ίσως κάποιοι να τους βοήθησαν. Αυτό δεν θα το συζητήσω καν».

Λουκασένκο: “Δεν πρόκειται να κρατήσω τους μετανάστες στα σύνορα”

Αλλά ο Λουκασένκο αρνήθηκε ότι προσκάλεσε τους χιλιάδες μετανάστες για να προκαλέσει κρίση στα σύνορα, ανέφερε το BBC: «Τους είπα ότι δεν πρόκειται να κρατήσω τους μετανάστες στα σύνορα, να τους κρατήσω στα σύνορα, και αν συνεχίσουν να έρχονται από εδώ και στο εξής, και πάλι δεν θα τους σταματήσω, γιατί δεν έρχονται στη χώρα μου, αλλά στην δική σας».

Δείτε ακόμη:

Λευκορωσία – Πολωνία: Εκκενώθηκαν δύο καταυλισμοί μεταναστών στο Μπρούζγκι, Προς αποκλιμάκωση η ένταση στα σύνορα

Στη δίνη της πανδημίας ξανά η Ευρώπη – Υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Αυστρία, άρχισαν τα lockdown

Σε “εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης” η Γερμανία – Πιθανό το γενικό lockdown

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις