Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού: Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, λέει ο Πλεύρης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού: Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, λέει ο Πλεύρης

Επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού: Όλα όσα είπε ο υπουργός Υγείας ως καλεσμένος σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Στο ραδιοφωνικό σταθμού του Real FM μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και στην εκπομπή που κάνουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Μιχαλέλης και Αμαλία Κάτζου, στην οποία ήταν καλεσμένος. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας, δεν υπάρχει καμία σκέψη για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού: «Δεν υπάρχει συζήτηση επέκτασης της υποχρεωτικότητας με την τρίτη δόση, υπάρχει κοινή συναντίληψη ότι οποιαδήποτε αλλαγή γίνει στα πιστοποιητικά θα γίνει με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και με τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Θάνος Πλεύρης: Το ψηφιακό πιστοποιητικό δεν έχει ημερομηνία λήξης

Αναφορικά με την ισχύ του ψηφιακού πιστοποιητικού, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης, ενώ πρόσθεσε, επίσης, πως δε σχετίζεται με την τρίτη δόση. Όπως ανέφερε η τρίτη δόση είναι σημαντική, αλλά όχι υποχρεωτική. Επίσης, ο κ. Πλεύρης προχώρησε στην αποκάλυψη ότι στην κυβέρνηση «έχουμε σχέδιο επίταξης γιατρών αν δεν ανταποκριθούν», προσθέτοντας ότι «θα το ενεργοποιήσουμε άμεσα αν δεν υπάρχει ανταπόκριση». Όσον αφορά τα μέτρα που είναι σε ισχύ από σήμερα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι το «να βάζεις μέτρα και να παραβιάζονται είναι σαν να μην βάζεις», συμπληρώνοντας ότι «θα ενταθούν οι έλεγχοι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις