Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Βασίλισσα Ελισάβετ: Η χρήση σωσία και τα ερωτηματικά για την υγεία της
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η χρήση σωσία και τα ερωτηματικά για την υγεία της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με τη βασίλισσα Ελισάβετ να οδηγεί μια Jaguar στον κήπο του Windsor έγειραν ερωτήματα σχετικά με το αν χρησιμοποιεί σωσία και αν τελικά έχει αναρρώσει από την πρόσφατη νοσηλεία της.

Αν και η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε υγιής στο βιντεοσκοπημένο της μήνυμα που παρουσιάστηκε μπροστά στους παγκόσμιους ηγέτες κατά τη διάρκεια της διάσκεψης COP26 για το περιβάλλον, λίγο αργότερα, κάποιες λεπτομέρειες και συμβάντα που μελετήθηκαν καλύτερα άρχισαν να εγείρουν ερωτήματα και σχόλια από τους Βρετανούς. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε φωτογραφία της 95χρονης μονάρχη να οδηγεί μια Jaguar station wagon στον κήπο του κάστρου Windsor και όχι το συνηθισμένο της Land Rover το οποίο χρησιμοποιούσε κατά το παρελθόν.

Η προσπάθεια που έγινε από το παλάτι ανεπίσημα, ήταν να δημιουργηθεί ασφάλεια στους πολίτες του έθνους, πως η βασίλισσά τους είναι καλά και είναι πάλι στην ενεργό δράση. Μια πιο προσεκτική ματιά των αναγνωστών και των χρηστών, όμως, οδήγησε στο συμπέρασμα πως δεν ήταν εκείνη! Δεν εμφανιζόταν τόσο αδυνατισμένη όσο το προηγούμενο διάστημα και παρά τα γυαλιά και το μαντήλι η όλη φυσιογνωμία δεν παρέπεμπε στη βασίλισσα. Μάλιστα, υπήρξε και μερίδα κόσμου που αναρωτήθηκε: «μα οδηγεί σε τέτοια ηλικία;».

Ella Slack: Η σωσίας της βασίλισσας Ελισάβετ

Αντίθετα, κάποιοι άλλοι θυμήθηκαν ότι όπως όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έτσι και εκείνη χρησιμοποιεί σωσία σε διάφορες περιστάσεις, συνήθως σε πρόβες μεγάλων εκδηλώσεων. H Εlla Slack, η σωσίας της μονάρχη, έχει κάνει αυτή τη δουλειά περισσότερες από 50 φορές με ρητή απαγόρευση, όμως, να καθίσει στο θρόνο, έστω και στα πλαίσια της πρόβας. H Εlla βέβαια ήταν μια από τις τουλάχιστον 20 γυναίκες που έχουν χρησιμοποιηθεί ως σωσίες της Ελισάβετ, κατά το παρελθόν, αλλά έγινε διάσημη και μέσω των συνεντεύξεών της.

Η βασίλισσα για τις οικολογικές ευαισθησίες του Καρόλου και του Γουίλιαμ

Κατά την διάρκεια του βιντεοσκοπημένου μηνύματός της Ελισάβετ, που προβλήθηκε κατά την επίσημη δεξίωση της διάσκεψης COP26 για το περιβάλλον, η βασίλισσα εμφανίστηκε με ένα πράσινο ταγιέρ και μια διαμαντένια καρφίτσα που απεικόνιζε μια πεταλούδα. Πίσω από την πλάτη της βρισκόταν και μια φωτογραφία με τον σύζυγό της Πρίγκηπα Φίλιππο στο δάσος με τις πεταλούδες στο Μεξικό. Ήταν γνωστές άλλωστε οι οικολογικές ανησυχίες του πρίγκηπα και το έργο του για το περιβάλλον.

Σε αυτή την ευαισθησία του συζύγου της αλλά και του γιού της Κάρολου και του εγγονού της Γουίλιαμ αναφέρθηκε και στο μήνυμά της: «Αποτελεί πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για μένα που ο ηγετικός ρόλος που έπαιξε ο σύζυγός μου στο να ενθαρρύνει τον κόσμο να προστατεύσει τον εύθραυστο πλανήτης μας συνεχίζει να ζει μέσω της δουλειάς του μεγαλύτερου γιού μας Καρόλου και του δικού του μεγαλύτερου γιού Γουίλιαμ. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανη για αυτούς. Στη συνέχεια του μηνύματός της πάντως τόνισε ότι τώρα είναι ευκαιρία για τους ηγέτες του πλανήτη να περάσουν σε πράξεις για να σωθεί ο πλανήτης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις