Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική ομάδα: Με το βλέμμα στο Κατάρ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική ομάδα: Με το βλέμμα στο Κατάρ

Εθνική ομάδα: εν ειναι λίγα τα Ελληνόπουλα που έγραψαν και γράφουν μια ξεχωριστή ιστορία με τα χρώματα των ομάδων που αγωνίζονται στο εξωτερικό!

Από τα δυο αποτελέσματα που θα φέρει η Εθνική μας το Σάββατο στο Μπατούμι με την Γεωργία και την Τρίτη στην Στοκχόλμη με τη Σουηδία, θα κριθεί εαν θα προκριθούμε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στό Κατάρ. Χρειάζεται λοιπόν αφοσίωση και ιδιαιτερη προσοχή στα παιχνίδια αυτά, που το καθένα παρουσιάζει και έχει τις δυσκολίες του. Βέβαια το μόνιμο πρόβλημα της Εθνικής μας, είναι το γεγονός πως ο Ομοσπονδιακός προπονητής, ο Ολλανδός Σιπ, δεν έχει και πολλές επιλογές. Οι ποδοσφαιριστές που έχουν τα προσόντα για να κληθούν και να αγωνιστούν με τα εθνικά μας χρώματα ειναι ελάχιστοι!

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Και για αυτό την ευθύνη έχουν, φέρουν πιο σωστά οι ΠΑΕ, που πιστεύοντας πως οι ξένοι ποδοσφαιριστές κάνουν την διαφορά, έχουν στρέψει τα νώτα τους στους Έλληνες. Αποτέλεσμα αυτης της συμπεριφοράς είναι ημέρα με την ημέρα να σβήνουν, να χάνονται ή να τρέπονται σε φυγή τα ποδοσφαιρικά ταλέντα της Ελλάδος. Δεν ειναι λίγα τα Ελληνόπουλα που έγραψαν και γράφουν μια ξεχωριστή ιστορία με τα χρώματα των ομάδων που αγωνίζονται στο εξωτερικό! Πρόσφατο παράδειγμα ο τερματοφύλακας Γιώργος Αθανασιάδης ο οποίος είναι «ο φύλακας άγγελος του τέρματος» της Σερίφ Τιράσπολ της Μολδαβίας. Μάλιστα στο πρόσφατο παιχνιδι για το Τσάμπιονς Λιγκ, με την Ρεάλ Μαδρίτης ο Αθανασιάδης σταματησε τους Μαδριλένους και τους υποχρέωσε σε ήττα μέσα στο Μπερναμπέου! Ήταν τόσο σπουδαία η εμφάνιση του, που υποχρέωσε τον Ομοσπονδιακό προπονητή, να τον καλέσει στην Εθνική μας.

Δεν είναι ο μόνος

Το ζητούμενο είναι εάν ο Σιπ θα του δώσει την ευκαιρία (προσωπικά πιστευω πως πρέπει) για να αποδείξει οτι δίκαια πήρε τον τίτλο του «ανθρώπου που σταμάτησε την Ρεάλ», η οποία για πολλά χρόνια θα θυμάται το όνομα του! Και δεν είναι ο Αθανασιάδης το μόνο Ελληνόπουλο που διαπρέπει στο Εξωτερικό. Είναι πολλά. Ο Κολοβος (αγωνίζεται στην ίδια ομαδα με τον Αθανασιάδη), ο Ζέκα (έχει τραυματιστεί και δεν θα παίξει στα ματς της Εθνικής μας), ο Μπακασέτας (οι Τούρκοι έχουν ξεσηκωθεί απο τις εμφανίσεις του), ο Πέλκας (οι φίλαθλοι της Τουρκικής Φενέρμπαχτσε πίνουν νερό στο ονομα του), ο Τσιμίκας (έχει υποχρεώσει τον προπονητή του να τον υπολογίζει ως βασικό για την Λίβερπουλ) και πολλοί άλλοι.

Παρόλα αυτά η Εθνική μας ομάδα δεν διαθέτει τους παίκτες που θα της δωσουν την ανοδική πορεία που όλοι περιμένουμε. Αυτο θα γίνει μόνο όταν μπει «κόφτης» (βέβαια δεν υπάρχει νόμος!) και οι προπονητές πειστούν να χρησιμοποιούν σε κάθε αγώνα των ομάδων τους τουλάχιστον πέντε Έλληνες παίκτες ως βασικούς! Διαφορετικά και εαν συνεχίσουν οι ομάδες μας να αγωνίζονται ΜΟΝΟ με ξένους, τότε το κακό θα έχει γίνει με αντίκτυπο την Εθνική μας, η οποία σιγά σιγά θα…μαραίνεται! Είναι καιρός λοιπόν για το καλό του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, κάποια πράγματα να αλλάξουν, όχι αύριο αλλα χθες!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις